Miss Slovenije 2017 Maja Zupan je obraz Alpinine modne kolekcije!

Miss Slovenije 2017 Maja Zupan je obraz Alpinine modne kolekcije! (foto: arhiv Alpina) arhiv Alpina
Vir: Lady
1. 3. 2018

Miss Slovenije 2017 Maja Zupan že nekaj mesecev uspešno predstavlja lepotni naziv najlepše Slovenke in pred kratkim je postala tudi obraz modne kolekcije Alpina pomlad-poletje 2018, ki to sezono na police prinaša popolnoma prenovljeno linijo ženske modne in urbane obutve.

Ta je v žirovski tovarni nastala v sodelovanju z italijanskim oblikovalcem in navdušuje sodobne uporabnice, ki poleg zahteve po udobju in naravnih materialih ne dopuščajo kompromisov pri izbiri trendov.

Zgodba sodelovanja gorenjskega podjetja z dolgoletno tradicijo v modni industriji in gorenjsko 17-letno lepotico Majo Zupan, aktualno miss Slovenije, se je začela lansko jesen in v ospredje ne postavlja le lepotnih idealov, temveč nosi širše sporočilo. V Alpini so v sodelovanju z miss Slovenije za finalni izbor razvili in izdelali povsem nov elegantni salonar z visoko peto, kar je poseben mejnik za podjetje, saj je prvič v zgodovini razvilo in izdelalo salonar z 12-centimetrsko peto.

Maja je nad Alpininimi zadnjimi modeli navdušena že od prvega dne, ko se je z njimi srečala v tovarni, kjer si je ogledala tudi postopek izdelave. Iz nove modne kolekcije pomlad-poletje 2018 si je izbrala usnjene 'slip-on' čevlje srebrne barve, saj zase pravi, da se najbolje počuti v udobni, a trendovski obutvi, kadar seveda obveznosti ne zahtevajo drugače. Njen najljubši par, ki jo je spremljal tudi na poti na svetovni izbor na Kitajskem, je le eden izmed novosti, ki so v žirovski tovarni nastali v sodelovanju z italijanskim modnim poznavalcem in oblikovalcem Alessandrom Borellom.

Maja je nad osveženo kolekcijo navdušena – verjame, da bo tako, kot je njo, obnorela tudi njene sovrstnice, ki poleg na naravne materiale in udobno kopito vedno prisegajo na trendovsko obutev. Kolekcijo so med drugim zaznamovali pisani 'chinoiserie' detajli, sijoče poletne barve v kombinaciji z brezčasnimi rožnatimi in rumenimi pasteli ter atraktivni 'casual sneakerji', modeli 'slip-on' in poletne sandale s platformo, ki bodo poleti odlično zakorakale z ležernim džins stajlingom. V kolekciji prav tako ne manjka prefinjenega žameta, ki bo, kot pravi Maja, priklical prikupne spomine na otroštvo, ter v kombinaciji s klasično ženstveno eleganco prinesel kanček glamurja k stajlingom za formalne priložnosti.

Sem ponosna Slovenka!

Podpirajo slovensko tradicijo in podjetništvo

Po Nives Orešnik leta 2012 je tako Maja druga miss Slovenije, ki je postala obraz te legendarne slovenske znamke. S tem projekt Miss Slovenije 2017 predstavlja Slovenijo, slovensko podjetništvo, turizem in slovenske blagovne znamke. Ker je Maja predstavnica mlade generacije deklet, ki se bolje kot v visokih petkah znajdejo na družabnih omrežjih, v sodelovanju z Alpino že pripravlja stilski izziv, ki se bo v prvi polovici marca zgodil na Facebook strani Alpina fashion. Spremljajte, z malo poguma lahko osvojite svoj prvi 'modni portfolio' in se tako nekoč mogoče tudi same znajdete v njenih čevljih.

Besedilo:  Anja P. Kontrec // Foto: arhiv Alpina, osebni arhiv