Moda za ženske nad 50 let: 5 pravil, ki jih morate upoštevati, in 5 napak, ki se jim morate izogniti

Moda za ženske nad 50 let: 5 pravil, ki jih morate upoštevati, in 5 napak, ki se jim morate izogniti (foto: Profimedia) Profimedia
5. 2. 2022

Ker slog ne pozna starosti. Modni nasveti za starejše od 50 let: katera oblačila in dodatke nositi za osupljiv in moden videz.

Sestavljanje popolnega modnega videza za starejše od 50 let: vsa oblačila in dodatki, ki jih morate imeti v garderobi (in 5 napak, ki se jim je treba popolnoma izogniti).

Kolikokrat smo že slišali ali recitirali "slog nima starosti", vendar je v resničnem življenju lekcije težko uporabiti, saj smo preveč zaposleni z obveznostmi ali mrzličnim vsakdanjim življenjem v digitalnem tempu.

Preberite še: Helena Blagne pokazala seksi dekolte, a oboževalcem je v oči padlo še nekaj drugega

Nekaterim je lažje vzeti pajkice in star pulover kot ustvariti prefinjene videze, ki sijejo s šarmom. Življenje se po 50. letu ne konča: manekenke, vplivnice in igralke to dokazujejo in zavidajo jim celo zelo mlade zvezdnice. Želite nekaj imen? Julia Roberts, Jennifer Lopez, Julianne Moore, Isabelle Huppert, Oprah Winfrey, Caroline De Maigret, Monica Bellucci ali Cindy Crawford.

V tej starosti imate več zavedanja o svojem telesu: poznate prednosti in slabosti, medtem ko je odrasel obraz lahko bolj zanimiv kot popolnoma gladek ali negovan obraz. In ni vam treba biti oboževalka mode, da pokažete, da imate zelo oseben slog: obleka govori o nas in našem življenju, pa tudi o naših izkušnjah in potovanjih. Vse to nam omogoča, da zlomimo neko preveč togo prepričanje ali etiketo.

Da bi odpravili morebitne dvome, smo pripravili nekaj modnih pravil (nasveti in napake, ki se jim je treba izogibati), da bi bili videti mlajši.

5 stilskih nasvetov, ki jih je treba upoštevati

1. Celoten barvni videz podaljša in pomladi. Poleg črne se lahko odločite za toplejše odtenke, kamelje in rjave, ali pa si drznete s pastelnimi barvami. To velja tudi za obleke ali unikatne kose: od oblek do pajacev.

2. Izstopajoči plašči. Plašč po meri, moški blazer, jakna iz tvida ali usnjena jakna – vse to so možnosti, ki jih je treba upoštevati. Pomembno je izbrati kakovostno oblačilo, ki se popolnoma prilega.

3. Pete da, vendar ob najpomembnejših priložnostih. V vsakdanjem življenju se osredotočite na čevlje z vezalkami ali mokasine, zvečer pa pokažite čevlje s petami. Učinek presenečenja je zagotovljen.

4. Če ste v dvomih, nosite palazzo hlače: so tako udobne kot zelo elegantne.

5. Nove kose zmešajte z nečim svojim: obleko, kupljeno v tujini na enem od vaših potovanj, ročno izdelan pulover vašega prijatelja, družinski dragulj, vintidž šal. Znak sloga in značaja. 

5 napak, ki se jim je treba izogniti

1. Zmotno je misliti, da kavbojk po 50. letu ne moremo več nositi. Izogibajte se spremljanju trenutnih trendov (na primer nošenja modelov z nizkim pasom) in se odločite za oblačilo iz džinsa, ki vam dobro pristaja.

2. Ležerno je dovoljeno, vendar ne povsem športno. Odsvetujemo nošenje trenirk in pajkic, spodbujamo pa kombiniranje klasičnih oblačil z bolj ležernimi (bela majica z obleko, srajca z dolgim ​​krilom).

3. Izogibajte se presežku dodatkov in nakita. V tem primeru je zelo pomembno, da ne greste predaleč pri okrasitvi modnega videza in izberete le en pomemben kos: par uhanov, par zapestnic ali ogrlico.

4. Odkrijte sebe. To ne pomeni, da ne morete nositi mini krila: če želite, ga nosite s parom nogavic in nizko do srednje visoko peto. Enako velja za izrez, ki nikoli ne sme biti pretiran. Telo lahko pokažete z oprijetimi in čutnimi oblekami.

5. Ne pretiravajte. Broške, živalski vzorci ali večbarvne črte so dovoljeni motivi, vendar le zmerno in v grafičnem ključu. 


 

Fotografije: Profimedia

Preberite več na Elle.si