Modni dogodek z Laro Bernot in Urško Pečnik

18. 11. 2015

Ljubitelji mode in modnih dogodkov, ki prisegajo na ustvarjalne presežke, so vabljeni na poseben modni dogodek, ki se ima zgoditi 26. novembra ob 18h v prvem nadstropju ljubljanske Kristalne palače.

Rdeča nit dogodka predstavljajo fotografije in živi modeli, ki nam skupaj pripovedujejo še neslišano modno zgodbo. Zgodba, zavita v ekstravaganco, izžareva moč, nadvlado, prepletenost refleksije vidnega in nevidnega ter je stkana v posnetek čiste estetike novih dimenzij. Do stvarjenja tega sveta je prišlo skozi iskanje in raziskovanje še neodkritega, s strastjo po ustvarjanju in ideologijo prestavljanja mej, ki je že drugič združila ustvarjalne poti kreatorke Lare Bernot in fotografinje Urške Pečnik.

Lara Bernot je avantgardna oblikovalka oblačil in recikliranih modnih dodatkov ter deluje pod blagovno znamko larabernot. Larabernot je blagovna znamka za močne, samoiniciativne ženske, ki si ne bojijo izstopati, biti drugačne, samosvoje in slediti svojim sanjam. Ženska s kariero, lastnim karakterjem in zgodbo ni greh, temveč prihodnost družbe.

Urška Pečnik deluje na širokem področju. Razpeta je med umetniško in komercialno fotografijo ter oblikovanje. Fotografije urskapecnik predstavljajo moč, nadvlado in refleksijo vidnega in nevidnega. Ne zanima je tradicionalnost, ampak provokativnost, estetika grdega, erotika in moda.

Svet, ki nam ga z združitvijo močnih vizij predstavljata ustvarjalki Lara Bernot in Urška Pečnik nas vabi, da vanj vstopimo in se mu prepustimo.

Sabina Gruden, foto: promocija dogodka

Priporočamo