Mojster Stevo Pavlovič: Moda las za to poletje se spogleduje z 80-imi leti prejšnjega stoletja

Mojster Stevo Pavlovič: Moda las za to poletje se spogleduje z 80-imi leti prejšnjega stoletja (foto: Nenad Cakić) Nenad Cakić
6. 8. 2019

Priljubljeni frizer Stevo Pavlovič je med drugim znan tudi po tem, da svoje strokovno znanje rad predaja na druge, predvsem pa svetuje vsem tistim, ki skrbijo za pričeske. To velja tudi za letošnje poletje, kjer se moda las, kot pravi Stevo, že od pomladi dalje spogleduje z 80-imi leti prejšnjega stoletja.

"Pri ženskah so najbolj aktualne srednje dolžine las. Lahko so lasje ostriženi vsi v eno dolžino ali nekoliko stopničasto. Tudi 'paž' frizura ali po angleško 'bob' je doživel veliki comeback. Lasje so  gladki, nežno na noter posušeni, z veliko sijaja oziroma t.i. 'glass hair', kar je 'must have' trend. Druga ultimativna opcija so valovito oblikovani lasje s krtačami ali kodralnikom ter počesani s širokim glavnikom obliki valov v laseh," pripoveduje mojster Stevo, ob tem pa doda: "Za tiste bolj drzne pripročam močno stopničasto striženje, tako krajših, kot srednje dolgih in daljših dolžin. Pri daljših laseh se je v  80-ih temu reklo 'levja griva' ... Barve so bolj naravne blond, v različnih nijansah in ne več tako ekstremno svetlih, srebrnih odtenkih. Izjemno je popularna bakrena barva ter ponovni povratek rdečih odtenkov. Za drzne priporočam najprej posvetlitev las na zelo svetle, potem pa katero od pastelnih tonov, eno ali več nians."

Seveda nas je ob tem zanimalo tudi, kako je pa z moškimi pričeskami? "Moški lasje so počesani na gor, nazaj ali na prečo, ob straneh. Kratko t.i. 'fade' striženje od zelo kratkih, proti daljšim na zgornjem delu glave. Za drzne so lasje počesani naprej in ravno ostriženi nad obrvmi ali višje, do polovice čela, ob straneh pa kratki. Barve so nežna blond ali naravni toni," je zaključil Stevo Pavlovič.

Priporočamo