Gordana Grandošek Whiddon ni samo plesalka - je tudi oblikovalka!

Gordana Grandošek Whiddon ni samo plesalka - je tudi oblikovalka! (foto: POP TV, osebni arhiv, Bor Slana) POP TV, osebni arhiv, Bor Slana
Vir: Lady
26. 5. 2018

Gordana Grandošek Whiddon je v eni izmed oddaj Zvezde plešejo navdušila v lahkotni rožnati oblekici. Spraševanje, od kod je obleka, je bilo neverjetno. Odgovor pa je verjetno za marsikoga presenetljiv. Gordana je v oddaji nosila svojo kreacijo in dobila kar nekaj naročil.

Na srečo je bil v njen mož Trent v tistem času ravno v Los Angelesu, kjer je kupila blago, tako da že ima nove zaloge.

Ne samo plesalka, ampak tudi oblikovalka. Kje najdete čas za oblikovanje?

Res je, sem tudi oblikovalka, ki si sama sešije svoje unikatne obleke. Največ časa za šivanje si vzamem, ko se zbudim. Lahko bi rekli, da iz postelje skoraj skočim za šivalni stroj.

Od kod je prišlo veselje za oblikovanje in od kod črpate navdih?

Že moja mami je šivala. Ko sem bila stara 13 let, mi je pokazala, kako se napelje nit v šivalni stroj. Na začetku sem si šivala oblačila za trening, pozneje za v diskoteke, ko sem odrasla, pa sem začela šivati večerne toalete. Ko sva bila s Trentom v Los Angelesu in Veliki Britaniji, sva dobila veliko vabil za dogodke na rdeči preprogi, tako da sem začela resno oblikovati zase in pozneje, na pobudo prijateljice, naredila tudi modno revijo.

Naročila kar dežujejo

Pred časom ste imeli s prijateljico fotografiranje. Sta ovekovečili pomladno kolekcijo? Kaj bo še v kolekciji poleg videne zlate obleke?

Po dolgem času sva se dobili s prijateljico, fotografinjo Natalijo Jelušič Babič, s katero vedno ušpičiva kaj novega. Posebne spomladanske kolekcije nimam, saj so vse moje obleke couture in unikatne. V prihodnosti nameravam narediti kolekcijo, ampak trenutno nimam časa, saj sama oblikujem in šivam. Obleke delam zelo po občutku – ko vidim blago, vem, kako bo padlo in kaj bom sešila.

Vaše obleke je nosilo že kar nekaj zvezdnic. Nam lahko poveste, katere in kako je prišlo do sodelovanj?

Moje obleke so nosile pevka Pixie Lott, igralka Christiana Leucas, s katero sodelujem že leto dni, Ines Erbus, Miša Margan, Nina Donelli, world top model, miss Universe Slovenije Lucija Potočnik in druge. Sodelovanje s Pixie, na katerega sem izjemno ponosna, se je začelo že veliko prej, saj je mož Trent z njo plesal v oddaji Strictly Come Dancing na BBC. To poletje naju je v Sloveniji obiskala njena mama in si ogledala najin muzikal Le Hotel, hkrati pa videla obleko na meni. Obleko si je potem zaželela Pixie in v njej požela izjemen uspeh, saj je na Instagramu dobila prek 72 tisoč všečkov. Ob tem lahko še izdam, da je konec aprila v Slovenijo spet prišla Pixiejna mama, ki si je ogledala oddajo. 

Foto: POP TV, osebni arhiv, Bor Slana