Negova: Slovenske misice v vlogi nevest

8. 7. 2017 | Vir: Lady
Deli
Negova: Slovenske misice v vlogi nevest (foto: Tanja Zrinski)
Tanja Zrinski

Sezona porok se je začela in številne neveste se pripravljajo na svoj najpomembnejši dan. Tudi na štajerskem koncu so se okronane lepotice znašle v vlogi nevest na prečudovitem gradu Negova, kjer je poročno pravljico v fotografski objektiv ujela priznana fotografinja Tanja Zrinski.

Pet lepotic iz agencije Glamm models se je postavilo pred objektiv fotografinje Tanje Zrinski, ki je na gradu Negova z veliko ekipo pričarala čudovito poročno vzdušje. "Ideja za slikanje poročnih oblek se je porodila že lani, ko smo delali načrte za novo sezono in poročne sejme, ki nas čakajo. Fotografinja Tanja Zrinski je predlagala, da naredimo pravljično slikanje nevest v romantičnem okolju. Zato sem takoj pomislila na naše lepotice, ki smo jih skupaj z Darjo iz Poročne kamrice oblekli v obleke iz kolekcije 2017. Za lokacijo pa sem takoj pomislila na čudoviti grad Negova, kjer sem nazadnje kot gostja obiskala Salon Traminec.

Grad Negova ima danes status kulturnega spomenika državnega pomena in na njem gostijo številne poroke. Zanimiva je tudi zgodovina samega grada. Grad se prvič omenja med letoma 1106 in 1124 in nosi ime po plemiču Negoju. Danes na gradu potekajo številne prireditve, na ogled pa so tudi različne razstave," je povedala Miša Margan Kocbek (vodja projekta, op. a.).

"Nekaj čudovitih fotografij smo naredili v njihovi renesančni poročni dvorani. Na splošno sta celotni ambient in grajski kompleks odlična izbira za poročni dan, saj z zgodovinsko kuliso in pravšnjo mero zasebnosti zagotavljata večni spomin na zaobljube in svečano slavje. Če bi se sama še enkrat poročila, bi zagotovo izbrala grajsko dvorišče v zavetju grajskega obzidja. Na tem mestu gre tudi zahvala Zavodu za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona, krajše Kultprotur, ki so nam odprli vrata tega čudovitega gradu in nam omogočili uresničenje naše poročne pravljice. Zjutraj smo se dobili v frizerskem salonu Škarica, kjer sta za modele poskrbeli Megy in Maša ter odlični mojstrici ličenja Mateja Naberšnik in Jasna Kovačič Kelemina. Potem pa sta nas pričakala čudovito sončno vreme in grad, ki so ga objele krasne barve. Bilo je že kičasto in vsi smo imeli nasmehe na obrazu."

nevesta

Rada sanjari o poroki

Med prvimi je občutek, da je nevesta, zajel nekdanjo kraljico Slovenije Leo Florjanič. "Lokacija na gradu Negova je čudovita. Spremljala sta nas odlična ekipa in tudi čudovit dan, tako da je bila izkušnja izjemna," je povedala Lea, ki sicer uradno še ni poročena.

"Že od malih nog obožujem poročne obleke in vsakič, ko grem mimo izložbe s poročnimi oblekami, se z veseljem ustavim in si jih ogledam. V poročni obleki sem se počutila kot princeska. Lepa poročna obleka vsekakor pripomore k temu, da nevesta čuti, da je tisti dan resnično njen. Ker obožujem morje, bi bila moja sanjska poroka ob sončnem zahodu ob morju, obkrožena bi bila z ljudmi, ki mi pomenijo veliko. Da je poroka sanjska, pa ne sme obstajati noben dvom o ljubezni s partnerjem. Na poroko bi povabila ljudi, s katerimi bi si s partnerjem resnično želela preživeti dan. Težko opredelim število, a mislim, da je številka 100 hitro presežena," še v smehu doda Lea.

Tudi za Vanjo Fideršek, nekdanjo miss bikini, je bilo slikanje v poročnih oblekah kot v pravljici. "Bilo je resnično nepozabno. Všeč mi je bilo vse, od celega poteka slikanja od organizacije, lokacije, fotografinje, vremena ... Če bi morala izbrati eno stvar, pa sta bili to obleki, v katerih sem se zares počutila kot prava princeska oziroma nevesta," doda Vanja.

"Nekako si ne predstavljam poroke brez zaroke in zaroka mora biti, vsaj zame, veliko presenečenje. Predstavljam si jo nekje ob morju, ob sončnem zahodu na kakšnem neobičajnem, romantičnem kraju. Moja poroka bi bila poleti. Bila bi precej tradicionalna. Želim se poročiti le civilno na kakšnem lepem gradu (kot je recimo Negova) v prelepi poročni obleki. Pozneje bi sledilo druženje s povabljenci ob dobri glasbi in zabavali bi se vse do jutranjih ur."

Vladimira Flink Pavlin: Prstana naj izžarevata tudi njuni osebnosti

Eno od pomembnejših opravil pred poroko je prav zagotovo izbira poročnega prstana, ki bo mladoporočenca za vedno spominjal na ta poseben dogodek. Vladimira Fink Pavlin, izkušena zlatarka in direktorica Zlatarne Aura in Zlatarne Karat iz Novega mesta, pravi, da je dobro, če se bodoča zakonca o določenih vprašanjih uskladita še pred prihodom v zlatarno: "Da se izogneta zadregi pri zlatarju, svetujem, da se že prej dogovorita glede vrednosti poročnega prstana. Pri izbiri pa naj ne bosta pozorna samo na vizualno podobo, ampak tudi na to, da prstana resnično ustrezata njunemu življenjskemu slogu in da poleg tega izžarevata tudi njuni osebnosti."

Pri mladih parih, ki skupaj obiščejo poslovalnice njenih zlatarn v Novem mestu in Črnomlju, kjer lahko izbirajo med več kot 500 poročnimi prstani, sogovornica opaža, da se velikokrat odločijo za dva različna prstana. "Seveda se lahko bodoča zakonca dogovorita tudi za povsem različna prstana. Nevesta lahko nadaljuje v slogu zaročnega prstana, različnost pa lahko na koncu povežeta v skupno zgodbo. Za piko na i lahko prstanoma dodata napis, ki naj bo sestavljanka iskrivih misli in besed, katerih pomen vesta samo onadva," svetuje Vladimira Fink Pavlin in doda, da se pari največkrat odločijo za poročne prstane iz belega zlata, v zadnjem času pa tudi za kombinacijo belega in rdečega zlata, saj je ta barva trenutno zelo modna. Veliko parov se sicer odloči tudi za srebrne in jeklene prstane. Pri končni odločitvi pa ima največkrat, pričakovano, glavno besedo prav bodoča nevesta.

T. M.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord