Negovani in zdravi lasje - simbol lepote

30. 5. 2017 | Vir: Lady
Deli
Negovani in zdravi lasje - simbol lepote (foto: promocijske fotorgrafije)
promocijske fotorgrafije

Lasje so od nekdaj lepotni simbol, ne glede na dolžino in barvo. Pomembno je, da so negovani in zdravi. Glede pričeske pa, da poudarijo lepoto obraza, njegovo obliko in ten kože njihove lastnice.

Verjetno se strinjate, da je v modi že skoraj vse – vse dolžine, odtenki, oblike ... Morda je končno napočil čas, da nehamo slepo slediti trendom in prisluhnemo sebi. Kakšne smo si najbolj všeč, s katero barvo se počutimo najbolje, katera dolžina je primerna za naš slog življenja. Ja, tudi praktičnost igra veliko vlogo pri odločanju.

Naj tu dodamo le, da krajša pričeska ne pomeni nujno tudi bolj praktične in manj zahtevne. Pogosto je ravno nasprotno. Pri drastičnih spremembah dolžine (če ne gre za odločitev ob koncu ljubezenske zveze, kar je najpogostejši razlog, da se ženske iz dolgolask prelevijo v kratkolaske) se prej posvetujte s frizerjem.

Če imate npr. vrtince v laseh, vam bo kratka pričeska delala precej preglavic. Lasje bodo brez teže in tako skoraj neukrotljivi, zjutraj se boste zbudili 's petardo v laseh' in jutranji ritual bo zahteval še umivanje glave ali vsaj oblikovanje s sušilnikom in krtačami. Želite popolno pričesko pri obstoječi dolžini? Nič lažjega!

Dolgi lasje

Če so vaši lasje tanki, je najbolje, da se odločite za dolžino nekaj centimetrov pod ključnico. Izogibajte se oblikovanju pričeske v (pre)več plasteh oz. dolžinah, saj bi s tem lahko dosegli videz razcepljenih, vlaknastih ali poškodovanih konic. Pričeska v več dolžinah zahteva tudi precej več dela, saj jo je treba oblikovati plast po plast.

V nasprotnem primeru plasti ne pridejo do izraza in vse skupaj deluje precej klavrno in neurejeno. Dolgi lasje so nagnjeni k cepljenju konic, zato so obvezne tedenske negovalne maske in striženje konic vsaka dva meseca. Če ste se naveličali videza in bi ga radi osvežili s frufrujem ali resicami, je tu nasvet: če je oblika vašega obraza okrogla, sprednjih las ne krajšajte višje od brade. Tiste s podolgovatim obrazom, pa si mirno privoščite krajše oz. frufru. S tem ne bo malo dela, saj veste.

Bob

Tudi pri bobu (krajši obliki paža) je pomembna oblika obraza. Če je okrogla oz. imate nekoliko kvadratno čeljust bo bob, ki se konča pod brado, prava izbira za vas. V primeru, da so vaši lasje valoviti ali celo kodrasti, se odločite za plastenje in frizerju zabičajte, da jih striže, ko so suhi. Tako se boste izognili trikotni obliki.

Nasprotno pa velja za tanke lase – pri njih se izogibajte preveč plastem, saj je lahko končen rezultat videz še tanjših las brez življenja. Spomnite se na bob Victorie Beckham ali Katie Holmes – to je rezultat, ki ga želite.

Kratki lasje

Si želite pred poletjem postati kratkolaska? Primerna pričeska za srčaste in ovalne obraze je tista z resami, če imate polnejši ali kvadratni obraz, pa se odločite za krajše rese oz. frufru. Kratke pričeske so primerne za skoraj vse tipe las, upoštevajte pa pomemben parameter, in sicer koliko časa ste pripravljeni nameniti oblikovanju in vsakodnevnemu urejanju.

Pripravite se tudi na pogoste obiske frizerskega salona. Kratke pričeske namreč zahtevajo mesečne popravke. Krajša je pričeska, mehkejše naj bodo linije, saj bi z ostrimi lahko dosegli videz 'pobalina', česar pa si verjetno ne želite.

Srednje dolgi lasje

Srednje dolgi lasje segajo do ključnice. Vse, kar je krajše, je videti kot vmesna, ne kot želena dolžina. Ta dolžina pristaja vsem oblikam obraza, pozornost pa namenite vratu. Če imate kratek vrat, se raje odločite za paža ali dolge lase. Morda srednje dolgi niso prava izbira za vas. Dolžina se dobro obnese tako pri tanjših, kot močnejših laseh – pri teh so dovoljene tudi plasti.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ