Nenavadno opremljena: Počitniška hišica

Nenavadno opremljena: Počitniška hišica (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Jana
31. 8. 2018

Kaj mora imeti počitniška hišica na morju, ob gozdu ali v gorah, da se boste vanjo še raje vračali?

Interjer v počitniški hišici, kamor odhajate na oddih, mora biti moderno opremljen, prav tako prilagojen počitku, sproščanju in ustvarjanju prijetnih spominov.

Modularno pohištvo

Bivalni trendi narekujejo hitre spremembe. A kako jim slediti v počitniški hišici, kjer bivate le občasno? Na popolno prilagodljivost trendom bodite pripravljeni z modularnim večnamenskim pohištvom. Omarice na koleščkih so preteklost, saj mladi oblikovalci drug za drugim ponujajo inovativne rešitve večnamenskih modularnih kosov pohištva in notranje opreme. S prilagodljivimi elementi imate možnost vsak prostor opremiti ustvarjalno, upoštevajoč trenutne trende, vaše potrebe ali želje po posebnem ambientalnem vzdušju.

Vodna postelja za kakovosten spanec

Ko opremljate počitniško hišico, nikar ne varčujte pri velikosti postelje, prav tako ne skoparite pri kakovosti vzmetnice. Spanje je namreč ena od najpomembnejših dejavnosti med dopustom, zato je bolj kot velikost spalnice pomembna izbira postelje. Če si želite res kakovosten spanec, v spalnico namestite vodno posteljo, na kateri boste vsako noč občutili breztežnost. Mi smo našli slovenskega ponudnika vrhunskih vodnih postelj Lectus (www.lectus.si).

Udoben fotelj ali masažni stol

Branje knjig je izredno priljubljena dopustniška dejavnost, zato je prav, da ima vsaka počitniška hišica urejen bralni kotiček. Za ureditev slednjega potrebujete le manjšo knjižno omaro, udoben stiliziran fotelj in mehko odejo, s katero se boste pokrili na hladen poletni večer. Če pa udobnemu fotelju ob bok postavite še masažni stol, bo v bralnem kotičku zagotovo vedno gneča.

Počitek na prostem

Udobna sedežna garnitura na prostem je osnova vsake počitniške hišice. Če le imate možnost, jo postavite tako, da boste med sedenjem uživali v razgledu na prostrano morje, bogate krošnje dreves ali okoliške vršace. Če je vaša terasa majhna, pa lahko nanjo postavite viseč stol na stojalu ali pa med drevesi pritrdite visečo mrežo. Ker je ležanje v dvoje lepše, poiščite viseče mreže za več oseb. Mi smo našli bogato ponudbo enojnih, dvojnih in družinskih visečih mrež ter visečih stolov La Siesta na www.visečemreže.si.

Gugalnica za odrasle

Če nimate poguma, da bi gugalnico obesili na strop sredi domače dnevne sobe, to lahko storite v počitniški hiši. Na trgu je čedalje več gugalnic, ki so primerne za odrasle, in prav je, da vsaj nekajkrat na leto prebudite otroka v sebi. Mi vam priporočamo čudovite lesene gugalnice za notranje prostore Kaaita (kaaita.com), našli pa smo tudi ročno poslikane gugalnice Tine Švigelj, ki se podpisuje pod blagovno znamko Švigašvaga (www.svigasvaga.com).

Kotiček za družabne igre

V poplavi tehnoloških igric se na oddihu raje posvetite preživljanju prostega časa z ljudmi. Če vam prostor omogoča, v počitniško hišico postavite mizo za biljard, mizo za namizni nogomet ali namizni tenis, za tiste manjše prostore pa obstajajo druge rešitve, kot so pikado in številne namizne igre. Mi vam priporočamo igro strelastika – gre za leseno namizno prstostrelko, ki so jo z običajno vrvjo igrali že v srednjem veku. To pozabljeno igro so obudili pri mizarstvu Markelj, izdelajo jo ročno iz slovenskega bukovega lesa, ki je odporen proti obrabi. Pravila te zanimive igre si lahko ogledate na spletni strani www.strelastika.si.

Besedilo: Metka Pravst // Fotografije: Shutterstock, Kaaita, Strelastika