Nico Baggio: Po njem hrepenijo zvezdnice

Nico Baggio: Po njem hrepenijo zvezdnice (foto: Story press) Story press
Vir: Story
7. 4. 2016

V Slovenijo prihaja svetovno znani vizažist, kostumograf, masker in scenograf Nico Baggio, ki bo za Slovence priredil prav poseben lepotni šov, ki se bo zgodil na Sejmu kozmetike in lepote Love Beauty v sodelovanju z Beauty Forumom 9. in 10. aprila na Gospodarskem razstavišču.

Na sejmu, ki bo prava paša za oči, lahko pričakujete tudi pester program drugih slovenskih in tujih mojstrov lepote, saj gre za največji sejem lepote pri nas kdaj koli.

"V veselje nam je, da pripravljamo dogodek, ki bo v Sloveniji povezal vso lepotno industrijo. Še več, pritegnili smo tudi tujega partnerja - Health and Beauty iz Nemčije, ki s svojim udejstvovanjem v Evropi že 30 let uspešno organizira tovrstne dogodke," je povedal Jure Šlehta, idejni vodja sejma Love Beauty in dodal: "Sejem bo razdeljen na dva osnovna segmenta, kar je novost na tovrstnih dogodkih. Tako bomo pod eno streho privabili najširšo možno ciljno skupino razstavljavcev, predstavili pa se bodo tudi profesionalna dejavnost in ponudba ter dejavnosti, ki so namenjene končnemu uporabniku, ter zelo pomemben kongresni del, ki bo zajemal paleto zanimivih predavanj - od strokovnih pa vse do splošnih tem, namenjenih obiskovalcem." Najvidnejši pa bo zagotovo poseben šov Nica Baggia, saj je tisti vizažist, po katerem hrepenijo vse največje svetovne zvezde. Baggio je ličil največje zvezde našega časa. Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Monica Belluci, Sharon Stone, Iman, Michelle Pfeiffer so le nekatere od slavnih osebnosti, ki jih je naličil v dolgoletni karieri. Sodeloval je tudi z mnogo znanimi filmskimi, televizijskimi in gledališkimi režiserji. Od leta 1980 dela kot vizažist za modne revije, fotografska snemanja, modna zaodrja, snemanje spotov in reklam za največje stiliste mode za italijanski pret-a-porter, kot so Versace, Dolce&Gabbana, Ferre, Moschino, Biblos, Trussardi, Krizia, Prada, Blumarine, Max Mara. Poleg tega so njegovi 'maquillages' prisotni v najboljših modnih revijah: Vogue, Donna, Amica, Elle, Glamour, Flair. Je avtor knjige 'Piacersi, profesionalni tečaj za ličenje'. Oblikoval je profesionalno kozmetično linijo Face Nico Baggio - professional make-up vrhunske kakovosti in v elegantni embalaži.

Na sejmu Love Beauty bodo svoje znanje v posebnih šovih delili tudi Emperatrizz (make-up šov), Kristijan Petek (poseben šov z lasuljami), David Dovšak (maksilofacialni kirurg), Emeše Bačkai (vodoodporni poročni 3D-make-up), Sara Savnik, miss Universe Slovenije, z ekskluzivno modno revijo oblek, kopalk in nakita ter mnogo drugih. Mi smo se pogovarjali z nedvomno največjo zvezdo sejma Love Beuty Nicom Baggiem, ki je za bralce Storyja razkril izjemno zanimive stvari.

Story: Ste guru na različnih področjih, katero vam je najljubše?

Moje delo je čudovito, ker mi daje možnosti izbire vsak dan: modne revije, fotografiranja, zaodrja, seminarji, šovi, tečaji za profesionalno ličenje ... Ampak obožujem kreativnost, ki jo posvečam svoji profesionalni kozmetični liniji Face Nico Baggio, to je nenehno tekmovanje z velikimi multinacionalkami za make-up glede kreativnosti proizvodov in vedno višje kvalitete!

Story: Kako se delo s slavnimi osebami razlikuje od dela z navadnimi smrtniki?

Glede dela ni nobene razlike med slavno osebo in običajno žensko. Z žensko publiko lahko bolj slediš modi, trendu ličenja in smeri, v katero se nagiba. S slavnimi osebami pozabim na modno ličenje, pri njih poudarim učinek senčenja/svetlenja in popolne korekcije za pomladitev osebnosti. V ospredju je poudarek na šarmu, karizmi, stilu in eleganci.

Story: Katere stvari še posebej radi opravljate in so vam motivacija?

Zelo mi je všeč raziskovanje, spogledujem se s svetom umetnosti, raznovrstnih predstav, zadnje čase pa mi je velik pripomoček postal tudi internet, ki mi pomaga pri stimuliranju pomembnih in inovativnih idej.

Story: Menite, da se mora človek nenehno izobraževati in biti v trendu z novostmi?

Trend in moda sta velik stimulans za obnavljanje in spremembe, ampak ne smemo postati njihovi sužnji.

Story: Koliko vam v tem poslu dajejo proste roke največje modne znamke, za katere ste delali, na primer Prada, Dolce&Gabbana, Versace? Poslušajo kdaj vaše ideje ali imajo že vnaprej razdelane marketinške kampanje v točno določenih okvirjih?

Ko delam z največjimi stilisti mode, fotografi ali pa sem svetovalec za velike kozmetične hiše, ni nikoli nobenih zahtev, ampak samo igra ekipe z izmenjavo idej in veliko medsebojnega sodelovanja. Zagotovo pa se ne bi prodal za nekaj, v kar ne verjamem.

Story: Ste avtor knjige 'Piacersi, profesionalni tečaj za ličenje'. Je knjiga namenjena samo strokovnjakom ali tudi ženskam, ki bi se rade naučile ličenja za vsak dan?

Moja knjiga 'Piacersi' (Ugajati) je za vse, še posebej za ženske, ki se imajo rade in, kot je rekel Stendhal, ki verjamejo, da je lepota predpostavka za srečo.

Story: Oblikovali ste profesionalno kozmetično linijo Face Nico Baggio - professional make-up vrhunske kakovosti in v elegantni embalaži. Kakšen mora biti vrhunski make-up?

Ličenje mora biti osebno. Dnevni make-up je mat, minimalističen, neviden, svetel in jasen. Zvečer pa ličenje postane eno veliko pretiravanje brez meja ...

Story: Kaj svetujete ženskam, ki so rade urejene, pa imajo zjutraj pred službo malo časa?

Ženska po tridesetem letu ne sme nikoli oditi od doma brez podlage, (pudra) tuša za trepalnice in balzama za ustnice.

Story: Kako se razlikujeta dnevni in nočni make-up?

Dnevni make-up je skromen z barvami, esencialen, neviden (nude make-up). Zvečer pa postane ličenje osupljivo, ekstremno barvito z dodanimi bleščicami, saj umetna svetloba dopušča vse to.

Story: Kakšni so trendi za sezono 2016/2017?

Moda je končno opustila težko, rockersko ličenje, ki je bilo prisotno zadnjih deset let. Idealni videz je futurističen, super romantičen, zahteva pa lepo kožo. Ustnice so rahlo naličene v tonih breskve in marelice, rdečilo za ličnice je rožnate barve in daje videz nedolžnosti. Obraz mora biti svetel, jasen, efekt strobing (osvetljevanje).

Napisala Kaly Kolonič
Fotografije Story press

Značke: Nico Baggio
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story14/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 14/2016

Story 14/2016, od 31. 03. 2016