Nika Veger (lepotna kolumna) o goloti obraza

Nika Veger (lepotna kolumna) o goloti obraza (foto: shutterstock) shutterstock
Vir: Jana
24. 3. 2017

Fotografije zvezdnic brez make upa in celo sprehodi po rdeči progi so trend. Razlogi, zakaj, so različni.

Ene s tem iščejo pozornost, ker želijo šokirati v drugačnosti, druge sporočajo, da smo ženske lahko lepe in samozavestne takšne, kot smo, tudi brez ličil. Tretje samo sproščeno delijo vse svoje trenutke, tako naličene kot nenaličene; videz z rdečo šminko na večerni prireditvi in popolnoma golo kožo z vsemi nepravilnostmi vred na popoldanskem familjarnem selfiju.

Kar me pri tem trendu žuli, je, da so med objavami brez ličil številni obrazi s trajno vrisanimi obrvmi, umetnimi trepalnicami ali celo lepotnimi popravki. Verjamem, da so jih lastnice ponotran­jile in so del njih, ampak ali so to res podobe 'brez ličil', ki naj bi sporočale, da smo lepe, kakršne smo se rodile?

Nevarno se mi zdi primerjati svoj videz s tistim z zaslona, če ne vem, v kakšnih pogojih je bil ta posnet. Še posebej ker vem, da sta za lepoto brez ličil lahko 'krivo' tudi večurno predhodno ukvarjanje s kožo (masaže, maske, cc-kreme in druga nega danes lahko kožo polepša bolj kot puder) in pametna izbira luči.

Trendi so spremenljivi, videz, ki poudarja našo naravno lepoto, počutje in drugačnost, pa je večen in vedno všečna klasika, ne glede na to, ali ga dosežemo s tekom po gozdu, jutranjim seksom ali kančkom ličil.

Nika Veger, vizažistka in lepotna blogerka