Nuša Derenda: Nakit mora biti opazen

Nuša Derenda: Nakit mora biti opazen (foto:  Tina Ramujkić ) Tina Ramujkić
Vir: Lady
28. 12. 2017

"Želela sem nekaj posebnega. Ker imam rada nakit, sem bila nad idejo o lastni liniji takoj navdušena," je povedala pevka Nuša Derenda, ki bo prihodnje leto praznovala 20 let ustvarjanja na slovenski glasbeni sceni.

Priljubljeni pevki se je z lastno linijo nakita izpolnila dolgoletna želja. Nastala je v sodelovanju s priznano zlatarko Vladimiro Fink Pavlin. "Nuša ima rada opazen nakit, zato smo se odločili za verižico, prstan in uhane, ki izražajo njen značaj in njeno čutnost," je linijo Eleganca z izrazom opisala direktorica zlatarn Aura in Karat. Nakit je s pomočjo Vladimire in njenega nadarjenega sina Davida Finka nastal v pičlih treh mesecih. "Prvi izdelki so že v naših zlatarnah, kolekcija pa se bo kmalu dopolnila še z nekaterimi kosi nakita tako za moške kot za ženske," nam je zaupala zlatarka. Za osnovo so izbrali Nušine kratice, tudi zato, ker so trenutno zelo priljubljene verižice z imeni. To idejo so nadgradili z izvirnim dizajnom in razširili še na druge kose nakita. Kmalu pa si bo lahko tudi vsak sam izbral, katere kratice, svoje ali morda bližnjega, bi želel preliti v nakit.

S prstanom do bogastva?

V Vladimirinih zlatarnah se skriva še več čudovitih in izvirnih kosov. Med njimi je zagotovo najbolj poseben prstan za bogastvo Pavitri, ki izhaja iz Indije. Izdelujejo ga ob točno določenih dnevih v mesecu glede na položaj planetov in Lune. To ga napolni s posebno energijo, ki privlači bogastvo na vseh področjih življenja, v ljubezni, poslu in denarju. Edina v Sloveniji, ki ponuja prstane po unikatnem, tisočletnem zlatarskem receptu, je Vladimira. Čeprav jih v njenih zlatarnah izdelujejo v različnih velikostih, so prav vsi enako težki. "Vsak prstan je izdelan iz enake količine čistega zlata, srebra in bakra. To pomeni, da so manjši prstani debelejši, večji pa tanjši," je razložila. Posebnost zlatarn Aura in Karat, ki jih najdete v Novem mestu in Črnomlju, je tudi, da znajo popraviti in očistiti vsak kos nakita. Tako so pravi naslov za vse, ki ne želite, da vaš nakit ostaja skrit v šatulji, ampak spet zablesti na vas.

Foto: Tina Ramujkić

Priporočamo