O tem, kako nas strah pred staranjem po nepotrebnem hromi, odkrito Tina Lucu!

30. 8. 2015

"Kopica mojih znank je videti sijajno. So mlade, vitke, vitalne ... A ko se dobimo na kavi, vmes postanem prav utrujena, ker že zeleni čaj zbirajo najmanj 15 minut, da ne govorim, kako zgroženo zrejo vame, ker čisto zares pijem kavo, in to mnogokrat celo belo, z veliko mlečne pene," med drugim v enem od svojih uvodnikov piše Tina Lucu, urednica revije Lisa.

V svojem razmišljanju o današnji obsedenosti s staranjem, pa Tina Lucu ne zanika dejstva, da gre staranje praktično vsem na živce.

  • "Gube, povešene riti, dojke, mlahavi trebuhi, opešani možgani ... To res ni nekaj, s čimer bi se človek hvalil. A vseeno je boj z leti, ki minevajo, naporen, praktično nesmiseln. Seveda je nujno treba skrbeti za svoje zdravje, počutje, redno gibanje, a jaz tako kot povsod zagovarjam zdravo pamet in srednjo pot. Ker na koncu poti je vseeno – vsaj predvidevam – bolj odrešujoči reči: "Madona, sem se imel fino, koliko čudovitih ljudi sem spoznal, prepotoval kup dežel, poskusil kup krasnih jedi in užival z veliko žlico," kot pa ugotoviti, da smo v boju s staranjem čisto zares pozabili živeti."

Preberite več na Lisa.si

Priporočamo