Oblikovalec Peter Movrin podpisal pogodbo s podjetjem Alexandra McQueena

Oblikovalec Peter Movrin podpisal pogodbo s podjetjem Alexandra McQueena (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
29. 10. 2017

Pred kratkim smo z velikim zadovoljstvom slišali novico, da je eden od najbolj znanih slovenskih modnih oblikovalcev, Peter Movrin, podpisal pogodbo s podjetjem Aleksandra McQueena, ki je leta 2010 tragično umrl. Modni oblikovalec je predstavil kar nekaj znanih modnih oblikovalcev. Med drugim je podjetje znano po tem, da je pred leti obleklo princa Williama in njegovo ženo Kate Middleton.

"Pogodbo z blagovno znamko Alexander McQueen vidim kot potrditev njegovega dosedanjega ustvarjalnega dela in obenem kot pomembno prelomnico v njegovi nadaljnji karieri. Prepričana sem, da bo njegov kreativni izraz dobil povsem nov prostor. Želim mu nadvse uspešno pot in odpiranje novih kreativnih širin!" pravi Elena Fajt, izredna profesorica na katedri za oblikovanje tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti in mentorica njegove magistrske naloge, ki je bila nagrajena z univerzitetno študentsko Prešernovo nagrado. Ker je bil McQueen znan po provokativnosti, se je morda Movrin poistovetil prav s takšnim stilom. Ob tej priložnosti smo Movrina prosili za izjavo, a je to, kakor tudi za druge slovenske medije, zavrnil. Lahko špekuliramo, da je v to primoran, saj je sicer hvaležen sogovornik.

Eno pa je jasno: gre za veliko priznanje, ki pa je logično sosledje njegovega dosedanjega dela, saj je med drugim oblekel številne zvezdnice, kot so Beyonce, Lady Gaga in Bjork, ter se učil na znameniti londonski šoli Central Saint Martins. Zase je znal povedati, da je imel v dosedanji karieri srečo, ko govorimo o prodoru v modni svet, ki nekaj velja. Njegov izjemni talent je v študentskih časih prepoznala tudi izredna profesorica na katedri za tekstilij in oblačil prof. Nataša Peršuh, ki pravi: "Peter je izjemna in posebna osebnost, brez dvoma eden od najbolj predanih, osredotočenih in ambicioznih oblikovalcev našega področja. Je pogumen in samosvoj. Svoj talent nenehno nadgrajuje z novimi znanji, je deloholik, ki ima neskončno rad to, kar počne. Se tudi zelo zaveda, kaj so zakonitosti in pravila delovanja sodobne modne industrije. Položaj v hiši Alexander McQueen je pravzaprav njegova prva redna 'služba' za določeno znano blagovno znamko. Področje, na katerem bo delal, leather & fur department (usnje in krzno, op. a.), je gotovo nekaj, kar mu leži in kjer bo lahko, če bodo za to objektivne možnosti, dobro pokazal in izkoristil svoje znanje. Želim mu vso srečo in ne dvomim, da bomo o Petru v prihodnosti še veliko slišali!"

Besedilo: Tomo Ravbar \\ Foto: Helena Kermelj

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story43/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 43/2017

Story 43/2017, od 19. 10. 2017