Okoljsko osveščena Meghan nosi čevlje iz reciklirane plastike

Okoljsko osveščena Meghan nosi čevlje iz reciklirane plastike (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
18. 10. 2018

Vojvodinja sussekška Meghan se je pri izbiri čevljev za obisk v Avstraliji, ki ga je s soprogom, britanskim princem Harryjem, začela v ponedeljek, odločila za okoljski pridih. V Sydneyju je namreč v torek nosila črne čevlje brez pete, ki so bili izdelani iz recikliranih plastenk, poročajo avstralski mediji.

markleKot piše na spletni strani proizvajalca tovrstne obutve Rothy's, so balerinke narejene iz plastenk, ki bi sicer pristale na smetišču. Fotografija, na kateri Meghan nosi njihove čevlje, je na Instagramovem računu podjetja zabeležila 18.000 všečkov in navdušenih komentarjev, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Princ Harry in njegova Meghan, ki sta svet prav ob ponedeljkovem začetku turneje po Pacifiku, navdušila z novico, da spomladi pričakujeta naraščaj, sta znana po svojih prizadevanjih v družbeno korist in korist okolja. Ob majski poroki sta zaprosila, naj svatje namesto daril darujejo za organizacije, ki si med drugim prizadevajo za varstvo okolja.

Glavni namen 16-dnevne turneje priljubljenega para po Pacifiku so igre Invictus. Gre za športne igre, ki jih je leta 2014 ustanovil princ Harry za vojne invalide. Poleg tega se bo par posvetil predvsem promociji varovanja okolja in različnim pobudam za mlade.

Priporočamo