Ona v petkah, on v športni kapi

Ona v petkah,  on v športni kapi (foto: Damjan Dimic) Damjan Dimic
17. 6. 2016

Revija Story se je pod žarometi tokrat družila s parom, ki prav pod te spada. Prelepa umetnica Nina Kay in njen partner, profesionalni deskar na snegu Marko Grilc, sta v karierah že nanizala nekaj zavidanja vrednih uspehov, tokrat pa ju je stilistka revije Story pospremila v prav posebno zgodbo, ki jo povezuje moda.

Story: Nina, Marko, kot partnerja se odlično ujameta, kaj pa na modnem področju? Sta tudi tam tako ubrana?

Nina: Odvisno od situacije. Marko se večinoma oblači športnemu stilu primerno, medtem ko sama bolj uživam v uglajenem slogu z obveznim parom visokih petk. (smeh) Zagotovo pa se na različne dogodke odpraviva usklajeno. Sama se z veseljem oblečem tudi s športno opremo, medtem ko je Marko videti fantastično v srajci in moški obleki.

Story: Marko, moški navadno ženske večkrat vprašate za kakšen modni nasvet. Je pri vas tudi tako?

Seveda, Nino velikokrat vprašam za nasvet ali mnenje o izbiri oblačila, predvsem kadar se odločam med več pari črnih kavbojk. (smeh)

Story: Nina, kaj pa vi njega? Velikokrat kaj pokomentira?

Vedno komentira! Če ne z besedami, je že pogled dovolj, tako da se velikokrat večkrat preoblečem, preden njegovo veličanstvo podari kakšno kimajoče mrmranje. (smeh)

Story: Sicer je za glasbenike značilna drzna izbira garderobe. Nina, kako pa bi vi opisali svoj modni slog?

Rada eksperimentiram, vendar je večinoma to odvisno od dogodka. Najbolj so mi blizu ženstvene oblike oblačil, z drznejšimi vzorci in dodatki, nerada pa preizkušam barve. Najbolje se počutim v odtenkih sive, v beli in črni, morda v kakšnih temnih odtenkih modre, rdeče in zelene. Tu se pa počasi zaključi.

Story: Si na odru torej tudi z modnimi izbirami daste duška?

Oder je najboljše platno za vse vrste eksperimentiranja. Brez zadržkov se podam v marsikateri izziv, kar se tiče modnih izbir, saj imam občutek, da se tam lahko igram tako s svojo osebnostjo kot tudi z videzom.

Story: Sicer ni ravno pogosto, da bi se zakonci skupaj odpravili po nakupih, kaj pa vidva?

Nina: Marko ima na mojo srečo ogromno potrpljenja, tako da se večinoma po nakupih odpraviva skupaj. Seveda je na koncu dneva najpomembnejše, da si v oblačilih všeč sebi in partnerju, zato je tudi pri nakupovanju njegovo mnenje seveda dobrodošlo.

Marko: Tako maksimalno izkoristiva tiste skupne trenutke, ki jih imava. Velikokrat se ob kakšni napačni izbiri oblačila tudi široko nasmejiva.

Story: Veliko potujeta, pa bi lahko določila, kje sta do zdaj izkusila najboljši 'šoping'?

Nina: Predvidljivo je seveda najboljši šoping v Londonu in New Yorku. Tam se resnično najde za vsakogar nekaj. Že glavne ulice so velikokrat kakor modne piste za obilo različnih okusov in vsem izbiram kar ni videti konca.

Story: In če ostanemo pri tem, da sta veliko na poti. Katere stvari navadno vedno vzamete s seboj. Kateri modni kos je na poti nepogrešljiv?

Nina: V mojem kovčku se vedno najdejo dva para črnih petk, superge za udobno pot in hojo, kar nekaj nakita, rdeča šminka, par oblekic, črne kavbojke in basics.

Marko: Sam se na poti bolj držim sponzorskih oblačil, predvsem pazim, da ne pozabim potrebne opreme za deskanje na snegu, seveda pa nikoli ne odidem od doma brez nekaj črnih kavbojk, bele majice, kape Red Bull in belih superg.

Story: Nina, ste mamica in glasbenica, na kaj pa se trenutno pripravljate?

Trenutno se pripravljam na nadaljevanje dela znotraj glasbene industrije, ustvarjam pa tudi svoj glasbeni projekt oz. album.

Story: Marko, kako pa bo videti vaše poletje? Se pripravljate na kakšen poseben dogodek?

Pri meni je druga polovica poletja precej predvidljiva. Že avgusta se mi znova začne sezona, tako da grem v Avstralijo in na Novo Zelandijo, prvo polovico pa porabim predvsem za dobro kondicijsko pripravljenost in za počitek z družino.

Story: Pa boste imeli kaj časa za družinske počitnice?

Seveda. Vedno si poskušava vzeti čim več časa za otroka in zagotovo je potovanje zanju tako zabavno kot tudi zanimivo in poučno. Če se le da, se vsako leto odpravimo drugam, tako tudi otrokoma širiva obzorje ter si hkrati ustvarjamo magične spomine. To leto pa smo si ogledali tudi formulo 1 v Monaku, tako da smo poletno sezono začeli nadvse zabavno.

Napisala: Kaja Milanič
Kreativni: vodja Petra Rozman
Fotografije: Damjan Dimic
Stiliranje: Tina Tanko
Ličenje: Tadeja Šterk za Make up artist center
Pričeska: Anej Demšar za Mič Styling
Lokacija: Naravoslovnotehniška fakulteta, Snežniška ulica 5, Ljubljana