Opremite si dom v stilu mega popularne serije Bridgerton

9. 9. 2023
Deli
Opremite si dom v stilu mega popularne serije Bridgerton (foto: Profimedia)
Profimedia

V seriji Bridgerton, ustvarjeni po istoimenski knjižni seriji Julije Quinn, smo priča čarobnemu svetu britanske visoke družbe v začetku 19. stoletja. Ta serija nas popelje v čas, ki je znan po svoji izjemni eleganci, razkošju in občutku za modo. Navdihuje nas s svojimi razkošnimi kostumi, ekstravagantno arhitekturo in prefinjenim dekorjem. Kako pa lahko prenesemo čare tega obdobja v naš dom? Oglejmo si nekaj ključnih trendov iz serije Bridgerton, ki jih lahko vnesemo v svoje sodobno opremljene prostore.

Tina Gorenjak iskreno: "V življenju ničesar ne obžalujem"

Baročni vzorci in bogata tkanina: Bridgerton nas preplavi s prelepimi baročnimi vzorci in razkošnimi tkaninami, kot so svila, brokada in žamet. Da bi vnesli ta prekrasen trend v svoj dom, razmislite o uporabi blazin, zaves, pregrinjal in tapet z bogatimi in živahnimi vzorci. Izberite tudi kose pohištva, kot so oblazinjeni stoli ali kavči, ki so obloženi z mehkimi tkaninami v prefinjenih barvah. 

Kristalni lestenec: Eleganten kristalni lestenec je nepogrešljiv del opreme v stilu Bridgerton. Namestite ga v svojo jedilnico ali dnevno sobo, da dodate pridih razkošja in romantike. Sodobni dizajni lestenca zdaj ponujajo različne variacije tega klasičnega elementa, ki se odlično ujemajo s sodobnimi interierji.

Ploščice s porcelanastim vzorcem: V seriji Bridgerton opazimo prelepe ploščice s porcelanastimi vzorci, ki krasijo stene in tla. Če želite v svojem domu posnemati ta videz, razmislite o uporabi takšnih ploščic v kopalnici ali kuhinji. Te vzorčaste ploščice bodo zagotovo dodale pridih razkošja in elegance. 

Retro pohištvo: Čeprav je serija Bridgerton postavljena v regencijsko obdobje, lahko najdete elemente iz tega časa, ki se odlično podajo tudi v sodoben dom. Stoli z vzorci, zavitki na kavčih, zaključki z zlato obrobo - vse to so detajli, ki lahko okrasijo vašo dnevno sobo ali jedilnico. 

Cvetoči aranžmaji: V seriji Bridgerton opazimo številne cvetoče aranžmaje, ki krasijo prostore. Sveže cvetje je vedno dobra izbira, da osvežite svoj dom. Uporabite klasične vaze ali posode z ornamentalnimi detajli, da dodate kanček elegance. Pastelne barve: Pastelne barve so ključne za stil Bridgerton. Razmislite o uporabi nežnih odtenkov, kot so roza, modra, breskev in svetlo zelena, za poudarjanje sten ali pohištva. Te barve bodo vašemu domu dodale svežino in nežnost. 

Zrcala z bogatimi okvirji: Velika zrcala z bogatimi okvirji so še ena odlična izbira za prenašanje stila Bridgerton v svoj dom. Postavite jih v hodniku, dnevni sobi ali spalnici, da dodate pridih razkošja in povečate prostor. S kombinacijo klasičnih in sodobnih elementov boste lahko ustvarili prostor, ki izžareva eleganco, razkošje in romantiko. Ne pozabite, da je ključno, da se osredotočite na detajle, saj so ti tisti, ki naredijo največjo razliko. Odkrijte svojo ustvarjalno stran in se prepustite čarom Bridgerton stila v svojem domu.

BONUS VIDEO

Luka Basi je izredno priljubljen pevec, ki s svojo glasbo srca osvaja tako doma kot tudi čez mejo. Do sedaj smo lahko z njim prepevali le v hrvaščini, v začetku junija pa je slovenske oboževalce navdušil s prvo slovensko skladbo Skrito v raju.