Oskarji iz ozadja

Charlize Theron (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
8. 3. 2017

"Pridi v slogu ali sploh ne," je brez dvoma stavek, ki ga upoštevajo ob slovesnih podelitvah nagrad in predstavitvah na rdečih preprogah. Slednje še posebej resno jemljejo gostje vsakoletne podelitve oskarjev, nič drugače pa ni bilo letos, ko je svetovna modna javnost pod drobnogled vzela najboljše in najslabše modne odločitve letošnjih obiskovalcev.

Čeprav se o letošnjih 89. oskarjih govori predvsem zaradi spodrsljaja ob razglasitvi zmagovalcev, so modni kritiki enotni. Na rdeči preprogi tudi letos niso razočarale dive z okusom za 'večno modo', za njimi pa niso zaostajale tiste, ki jih svetovna modna javnost označuje kot modno 'katastrofo'.

Med kritiki jih je kar nekaj za kraljico najslabše oblečenih estradnic okronalo igralko Leslie Mann, ki je v razkošni obleki v gorčični barvi spominjala na glavno zvezdo prihajajočega filma Lepotica in zver, zaostajala pa ni niti Janelle Monae v obleki Elie Saab, ki je kritike presenetila z razkošno kombinacijo dodatkov, teksture in volumna.

Na seznamu najslabše oblečenih se je letos znašla modna navdušenka Dakota Johnson, zvezdnica novega filma 50 odtenkov teme, ki je v nasprotju s filmom na oskarjih z Guccijevo kreacijo pokrila sleherni delček telesa, razočarala pa je tudi sicer stilsko dovršena Scarlett Johansson, ki je na rdeči preprogi predstavila obleko, ki bi se bolj kot na gala prireditev podala na družinski piknik.

Da bo modna tehtnica v ravnovesju, je modna javnost na drugo stran postavila dame, ki le redko razočarajo z izborom. Mednje brez dvoma in nesporno spada igralka Charlize Theron, ki z večno lepoto in modnimi izbori na vsaki prireditvi posebej potrdi izbran okus, nič drugače pa ni bilo niti tokrat, ko je na rdečo preprogo stopila v Diorjevi kreaciji.

Kritiki so bili podobnih misli ob pogledu na njeno igralsko kolegico Olivio Culpo s čipkasto in resasto obleko, ki so jo pri Yahooju izbrali tudi za najbolje oblečeno žensko prireditve. Ljubljenka občinstva je tudi letos Jennifer Aniston v črni kreaciji prestižne znamke Atelier Versace.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story11/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 11/2017

Story 11/2017, od 09. 03. 2017