Poletne pričeske: Sonce in veter v laseh

Poletne pričeske: Sonce in veter v laseh (foto: shutterstock) shutterstock
Vir: Lady
29. 6. 2017

Vroči dnevi kličejo po razigranosti, sproščenosti in svobodnem duhu. Naj se vse to kaže tudi v poletnih pričeskah. Trendov je veliko, od kitk do najkrajše pristriženih las.

Zvezdnice so se očitno odločile, da imajo dovolj. Las, namreč. Druga za drugo si jih krajšajo, nekatere zaradi filmske vloge, druge zaradi vročine, spet tretje zaradi želje po spremembi. Ponavljamo se kot stara plošča, vendar sprememba pričeske ali barve las največkrat kaže na novo poglavje v življenju ženske.

Kristen Stewart je šokirala na filmskem festivalu v Cannesu, ko se je na rdeči preprogi pojavila z obrito glavo oz. nekaj milimetri platinasto blond lasmi. Čeprav je razlog za drastično spremembo nova vloga, Kristen priznava, da je nad pričesko navdušena in se ji zdi zelo praktična. Tudi lepotica Cara Delevingne je morala pod škarje, tako ji je ukazal slovenski režiser Mitja Okorn, s katerim snema film. Ali je enako navdušena kot Kristen, ne vemo, sta ji pa zagotovo prihranjeni sušenje in oblikovanje pričeske.

Verjamemo, da vas ni veliko, ki bi se odločile za tako drastično spremembo, zato je tu nekaj predlogov, kako letošnje poletje v lase vnesti val svežine.

Tenke kitke

Zelo priljubljene in nikakor rezervirane le za majhne deklice so letos tenke kitke, vpletene v lase. Lahko jih je več, lahko so po vsej glavi ali le na sprednjem in stranskem delu. Za še več živahnosti vanje vpletite pisane trakove.

Bob

Bob je pričeska, ki pristaja vsem oblikam obraza in vsem strukturam las. Če imate tanjše in ravne lase, poskusite z dramatičnim bobom. Polnost boste dosegli s kodralnikom oz. likalnikom ter izdelki za odebelitev in učvrstitev las. Če so vaši lasje že naravno valoviti, jih le posušite na zraku in uporabite izdelek za učvrstitev pričeske.

Lasni dodatki

V dneh, ko se vam ne ljubi umivati las in ste se odločili za čop, so prava rešitev lasni dodatki, kot so sponke in pentlje. Predlagamo, da posežete po modnih metalnih barvah, pomembna pa je predvsem umestitev. Sponke nanizajte drugo za drugo le na desno ali levo stran pričeske in tako popestrite videz z asimetrijo.

Rep ali kita?

Zakaj ne oboje? Pravi hit poletja so lasje, visoko speti v rep. Tu pa se zgodba šele začne. Iz strogo zategnjenega repa spletemo kito, najbolje tisto z 'ribjim' vzorcem. Tako dosežete, da običajen rep postane prava modna pričeska, primerna za vse priložnosti.

Nekaj nasvetov, ki bodo vaše lase ohranili lepe in zdrave vse do jeseni.

  • Razcepljene konice je treba urediti pred odhodom na dopust, saj bosta slana voda in sonce stanje še poslabšala.
  • Barvanim lasem morate nameniti veliko nege, saj bo drugače barva obledela. Maske in izdelki z UV-zaščito naj ne manjkajo v poletni toaletni torbici.
  • Po kopanju si vedno z las sperite slano vodo, saj tudi ta škoduje barvi. Nato nanesite izdelek v razpršilu, obvezno z UV-zaščito.
  • Na dopustu pustite lasem dihati. Sušite jih na zraku, ne drgnite jih z brisačo, ne sušite jih z vročim sušilnikom, čim manj uporabljajte likalnike in kodralnike.
  • Privoščite jim masko, lahko tudi domačo. Med in olivno olje delata čudeže. Tudi na laseh.

Nina Urbančič Romih

Priporočamo