Pomlajevanje brez operacije

Pomlajevanje brez operacije (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Story
1. 11. 2019

Nitke, električni impulzi, lastna kri – obstajajo številne metode, ki delujejo proti gubam in ohlapni koži na obrazu, vratu in dekolteju. Po nekaterih posegih se lahko še isti dan vrnete v službo.

Z leti se na obrazu pojavijo gubice in linije, koža postaja vse bolj ohlapna in se zaradi izgube kolagenskih vlaken povesi. Nekoč, ne tako dolgo tega, je bil operativni dvig obraza edina rešitev, ki je staranju napovedala vojno. Operacija, ki je v resnici še vedno zlati standard plastične kirurgije, ima še vedno odlične rezultate, po njej pa je treba 2 do 3 tedne okrevati. Ravno dolgo okrevanje pa je spodbudilo lepotno kirurgijo k iskanju rešitev, ki bi omogočale kratkotrajno okrevanje. In so jih našli. Pravzaprav so jih našli več! S pomočjo plastičnih in estetskih kirurgov Nevia Medveda in Igorja Višnjarja iz Estetske klinike Medved Višnjar smo pod drobnogled vzeli nekaj neinvazivnih metod za pomlajevanje obraza!

Uporaba polnil

»S pomočjo polnil se znebimo temnih podočnjakov, licem povrnemo polnost in jih dvignemo. Izravnamo in zabrišemo lahko globlje gube v predelu nosu in ust ter poudarimo ustnice. Z nežnim poudarjanjem rdečine ali roba ustnic lahko dosežemo čudovito obliko, hkrati pa napnemo njihovo tanko in nežno kožo ter tako izbrišemo neprijetne navpične (kadilske) gubice,« postopek podrobneje opiše kirurg Medved.

Rezultat: takojšen

Okrevanje: ni potrebno

Trajanje posega: 15-30 minut

Trajnost učinka: 6-12 mesecev

Cena: je odvisna od porabljene količine: za 1 ml 300 EUR

Nekirurški dvig obraza z nitmi

»Če posledice staranja še niso močno izražene, lahko s pomočjo lifting niti izvedemo nežen nekirurški 3D-dvig obraza in mu povrnemo obliko,« razloži kirurg Višnjar. Poseg je primeren za moške in ženske. S pomočjo razgradljivih niti, ki se po 6 do 8 mesecih razgradijo, naredimo nežen 3D dvig obraza in ga tako pomladimo. Po celotni dolžini niti so drobni kaveljčki, s katerimi mehka tkiva obraza postavimo nazaj na svoje mesto. Niti v podkožju spodbujajo tvorbo lastnega kolagena in elastina ter s tem izboljšajo tonus kože in obliko obraza.

Rezultat: takojšen

Okrevanje: 1 dan

Trajanje posega: 30 minut

Trajnost učinka: ponovitev po 1 do 2 letih

Cena: 400 EUR

Glajenje gubic z radiofrekvenčno terapijo

Pelleve je nežna, varna in učinkovita nekirurška metoda, s katero lahko pomladimo kožo obraza, vratu in dekolteja, lahko pa jo poljubno uporabimo tudi na drugih delih telesa. Pri terapiji uporabimo radiofrekvenčno tehnologijo, s katero segrejemo globlje plasti kože in spodbudimo k tvorbi novega kolagena. Rezultat je napeta in gladka koža, gubice postanejo manj izražene. Postopek izvajamo tudi na najbolj občutljivih predelih, kot je področje okoli oči. Terapija je še posebej primerna za odpravo gubic na področju spodnjih vek. »Priporočljivo jo je ponoviti tolikokrat, kot je prva številka naše starosti in enkrat letno ponoviti, pri mlajših strankah zadošča že en poseg,« sta sklepčna kirurga.

Rezultat: takojšen; za trajni rezultat je potrebna 2-mesečna redna terapija.

Okrevanje: ni potrebno

Trajanje posega: 30-90 minut

Trajnost učinka: do 1 leta

Cena: od 60 do 120 EUR, odvisno od območja

Vampirski dvig obraza

Ko še ni potrebe po operativnem dvigu obraza ali pa obraz za nekirurški dvig z nitmi ni primeren, za obnovo čvrstosti obraza in sijočo, mladostno kožo lahko uporabimo nekirurški dvig obraza, ki za obnovo tkiv uporablja matične celice. Z uporabo drobnih iglic v kožo in tik pod njo vbrizgamo rastne faktorje in matične celice, ki jih predhodno pridobimo s popolnoma nebolečim in enostavnim odvzemom krvi ali iz maščobe z motečih predelov. Matične celice in rastni faktorji spodbudijo rast lastnih podpornih tkiv (kolagena in elastina), koža se obnovi, navlaži od znotraj in postane napeta ter sijoča. Po prehodni manjši oteklini in rdečini koža v 2 do 3 dneh postane sijoča, napeta in gladka. Učinek se še izboljšuje v naslednjih mesecih, postopek pa je treba občasno ponoviti.

Rezultat: takojšen, polni učinek čez 2 do 3 mesece

Okrevanje: 2-3 dni

Trajanje posega: 30 minut

Trajnost učinka: postopek je treba obnavljati

Cena: 240 EUR

Microneedling

To je terapija, pri kateri po koži naredimo v različnih smereh na stotine, celo tisoče drobnih vbodov. Z nadzorovanim prebadanjem kože se sproži intenzivna obnova kože, pospeši se tvorba novega kolagena, v kožo pa se tako lažje in boljše vsrkajo vse aktivne učinkovine, ki jih med terapijo nanašamo na kožo. S terapijo uspešno gladimo gubice, ožimo pore in izboljšamo čvrstost, uporabljamo pa jo tudi za zmanjševanje brazgotin, brazgotin po opeklinah in za izboljšanje videza strij. Po terapiji nastane na koži rahla rdečica, ki v nekaj urah izzveni.

Rezultat: takojšen, polni učinek čez 2-3 mesece

Okrevanje: 2-3 dni

Trajanje posega: 30 minut

Trajnost učinka: postopek je treba obnavljati

Cena: 170 EUR

Kemični piling

Učinkovita metoda pomlajevanja strukture kože, naj gre za znake staranja, pigmentacijo, akne ali druge nepravilnosti. Gre za preprost, a učinkovit postopek, brez igel in brez naprav. Z metodo se odstranijo različne pigmentacije, drobne gubice in izboljša se videz in tonus kože. Postopek je zelo kratek in skoraj neboleč. Po postopku je treba kožo zaščititi pred soncem.

Rezultat: po 2 tednih

Okrevanje: 0-4 dni, odvisno od jakosti pilinga

Trajanje posega: 30 minut

Trajnost učinka: postopek je treba obnavljati

Cena: od 80 EUR

»Glavni cilj tovrstnih lepotnih posegov je naraven in svež videz. Da dosežemo najboljše učinke, posamezne tehnike in estetske posege združimo med seboj. Najpogosteje združujemo botoks, polnila in nekirurški dvigi obraza z nitmi, microneedlingom, kakovost kože pa izboljšamo s kemičnimi luščili ter z laserjem,« sklene kirurg Višnjar.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story