Pot k dobremu počutju je razvajanje: tako ustvarite SPA v domači kopalnici

Pot k dobremu počutju je razvajanje: tako ustvarite SPA v domači kopalnici (foto: Shoppster) Shoppster
19. 11. 2021 | Promocijsko sporočilo

Ni vam treba daleč, stopite le v domačo kopalnico in se prepustite skrbi zase, negi svojega telesa, razvajanju v kadi ali pod prho. Neverjetno je, kako majhen korak in kako velike učinke ima na dobro počutje.

Tako preprosto je. Ko ste slabe volje, vas nadlegujejo skrbi ali pa kar tako – ob začetku ali koncu dneva – si privoščite nekaj trenutkov, ki vas bodo takoj spravili k sebi. Lahko negujete kožo z občutkom, si pripravite mehko kopel, ki diši po vašem najljubšem spominu ali naredite piling pod prho, medtem ko vas obdaja oblak popolnih dišavnih not ... Vse to deluje proti negativnim mislim in prinaša dobro razpoloženje.

Vsak ima seveda svoj okus za to, kako naj bo videti prostor, kjer si bo napolnil dušo in zadovoljil vse čute. Uredite ga torej tako, da bo v njem nekaj za vaše oči, za vaš nos, dotik, ušesa ...

1 Vonj, ki vas dvigne ali zaziblje 

Beli mošus, vanilja in amber, note medu, cimeta, pomaranče, kardamoma ... Poiščite tiste note, ki vas bodo popeljale v samo vaš prijetni svet. Vonj ima moč, da spreminja naše misli – povezan je namreč z našimi spomini in čustvi. Že če določen vonj zgolj bežno zaznamo, nas lahko odnese daleč stran v času in prostoru, tako pa tudi v čisto drugo razpoloženje. Prižgite dišavno svečo ali izberite losjon z določenim vonjem.

2 Glasba za prave občutke

Poskrbite tudi, da vas v vašem kopalniškem spaju vedno razvajajo še druge note – glasbene. Tudi glasba ima podobno moč kot vonj, vpliva na naša čustva in občutke, prikliče spomine, zapelje v sanjarjenje ali pomiri in popelje v sladke sanje ... Medtem ko se namakate v kadi ali prhate ali razvajate z najljubšo kremo, naj vas spremlja pesem po vašem trenutnem izboru.

3 Dotik za pozitivne misli

Izberite izdelke za razvajanje kože, ki jo nahranijo, odžejajo in naredijo mehko kot svila. Medtem ko izbranega nanašate na kožo, počnite to počasi, nežno, z občutkom, kot da se ne le negujete, ampak tudi ljubkujete.

4 Napasite tudi oči

Vašo kopalnico naj krasi kopalniško pohištvo, garnitura, kad ali prha, ob pogledu na katere vedno znova doživite prijetne občutke. Oblike, barve, dodatki ... Seveda, dekor vpliva na naše počutje, in to ne zanemarljivo. Izberite opremo po svojem okusu in v svojem stilu – tako se ne bodo spočile in napasle samo vaše oči, ampak tudi vaša duša.

Morda vam še ni prišlo na misel, da bi si v ta namen omislili stenski panel za tuš. Ti so lahko prava paša za oči, med motivi in barvami boste gotovo našli pravega zase. Seveda je to odvisno tudi od tega, kakšno vzdušje želite ustvariti v svoji kopalnici oziroma spaju. Bi radi, da vas pomiri, napolni z energijo, v vas vzbudi novoupanje?

Odličen izbor kopalniškega pohištva in opreme boste našli na Shoppsterju. In to po znižanih cenah. Preverite TU in morda boste razvajanju v domači kopalnici lahko dodali tisto pravo dodano vrednost.

Priporočamo