Ojej, če ste mislili, da se je moda poslovila od belih nogavičk ... Trendi pravijo drugače!

Ojej, če ste mislili, da se je moda poslovila od belih nogavičk ... Trendi pravijo drugače! (foto: Profimedia) Profimedia
30. 7. 2022

Nogavice se nosijo tudi zunaj telovadnice: najnovejše poglavje v grdi modi, ki je poleti postala viralna.

Videti pomeni verjeti. Po letih, ko smo poskušali skriti tudi pol centimetra blaga, nas je moda presenetila in spremenila smer: nogavice spet postajajo zvezde videza. Ne gre za svetle barve ali ironične vzorce, ki rastejo iz hlač do gležnjev, temveč za trend, ki ga je navdihnil svet športa, saj gre za bele nogavice, ki jih običajno nosijo košarkarji ali nogometaši. Tako so kratke nogavice odšle, da bi naredile prostor za podkolenke.

Ker je ta dodatek dolg do kolen, takoj pade v oči: po eni strani ščiti noge (zato bo tudi to jesen še posebej priljubljen trend), po drugi strani pa vemo, da ga je lahko zapleteno kombinirati. Nogavice "Crew socks", kot jim pravijo v Ameriki, so zato predmet razprav, tako kot vsi prejšnji grdi trendi, od sandalov Birkenstock do Crocsov Balenciaga. Zato spodaj najdete nekaj modnih nasvetov, kako jih nositi.

Kultni videz Lady Diane: nogavice, kolesarske hlače in pulover

Pred Bello Hadid je bila Lady Diana s svojim športnim videzom na treningih v klubu Chelsea Harbour Club.

Kot lahko vidite, jih ni nosila visoko, vendar so bile vsekakor na očeh, pripravljene, da se izmuznejo iz njenih tekaških copat. Videz je bil dopolnjen s kolesarskimi hlačami in maksi majico. Lady Diana je najvplivnejši lik v zgodovini mode 20. stoletja in še danes nas lahko s svojimi oblekami iz 90. let nekaj nauči (zlasti ko je kršila pravila britanskega kraljevega protokola...!).

Bella Hadid je ikona grdega sloga

Po zaslugi supermodela se generacija Z danes po mestnih ulicah sprehaja v nogavicah do kolen. Njene obleke so zahtevne, saj - bodimo iskreni - krilo longuette in nogavice niso najbolj privlačna kombinacija. Če pa vam je všeč grd učinek, je to zagotovo najprimernejši slog. Seveda ne manjka elementov aktivnih oblačil: kratka majica, jopa z zadrgo, trenirke ali kratke hlače za jogo. 

Vendar ni edina: TUKAJ je še več znanih dam v podobnih opravah