Predlogi umetnice ličenja Barbare Fartek za praznični videz

Predlogi umetnice ličenja Barbare Fartek za praznični videz (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
Vir: Jana
26. 12. 2017

Veseli december je tu – veliko praznovanj, druženja in ne nazadnje najdaljša noč v letu. Barbara Fartek je pripravila tri različne načine ličenja, da boste blesteli ne glede na to, kje in s kom boste praznovali.

Za blondinke sem se poigrala  s kombinacijo zlatih bleščic in zapeljivo rdečo šminko, ta vas bo postavila v center pozornosti vsake zabave. Rahlo valoviti lasje, speti v figo, in rdeč lak na nohtih, bodo lepo zaokrožili celoten izgled.

Za temnolaske sem izbrala hipnotično zadimljene oči s kančkom iskrivosti in prazničnega pridiha. Z lasmi, spetimi v čop, bodo vaše oči tiste, ki bodo kradle poglede.

Rdečelaskam sem namenila večni glamur Holivuda s poudarkom na ustnicah. Ženstvenost in eleganca petdesetih let sta vedno v modi, in prav tako boste ve.

MAKE UP: Klasičen glamur

1. Podlaga

Na obraz najprej nanesemo vlažilno kremo, nato pa bazo, ki naj vsebuje drobne lesketajoče se delce. To bo dalo koži svež in prazničen videz. Nato nanesemo tanek sloj tekoče podlage, naredimo morebitne korekcije in s pudrom v prahu vse skupaj rahlo matiramo.

2. Oči

Na zgornje veke nanesemo svetlikajoče se senčilo v sivo srebrnem odtenku. Nanesemo ga vse od roba trepalnic pa do očesne gube. Na zunanjih kotičkih očesa senčilo rahlo zabrišemo čez očesno gubo navzgor. To bo optično privzdignilo oči. Za večji 3D-učinek po robu sivega senčila narišemo tanjšo zabrisano linijo v svetlejši rjavi barvi. Vse skupaj povežemo s senčilom v kožni barvi vse do obrvi. Oči občrtamo s tekočim črtalom v črni barvi in prilepimo umetne trepalnice. Za tisti kanček iskrivosti si spodnjo veko očrtamo s tekočim črtalom, ki vsebuje srebrne bleščice. Rahlo občrtamo obrvi in na koncu dodamo maskaro.

3. Lica

Lica rahlo poudarimo z rdečilom za lica v nekoliko bolj hladnih tonih, na lične kosti pa nanesemo svetlikajoči se osvetljevalec.

4. Ustnice

Celoten videz uravnotežimo s šminko v kožni barvi, saj so oči tiste, ki pritegnejo vso pozornost.

ličenje

MAKE UP: Za vse ljubiteljice bleščic

1. Podlaga

Nanesemo vlažilno kremo in bazo. Baza bo poskrbela, da bo make up obstojen tudi čez najbolj divjo novoletno zabavo. Nanesemo podlago in pokrijemo nepravilnosti. Če se želimo izogniti morebitnim padlim delcem senčila z oči na preostale dele obraza, to najprej storimo samo na predelu čela in oči. Na preostalih delih obraza nadaljujemo po končanem senčenju oči (morebitne padle delce prej obrišemo s čistilnim robčkom). Vse skupaj matiramo s pudrom v prahu.

2. Oči

Čez celotno zgornjo veko najprej nanesemo tekočino za lepljenje bleščic. Nanesemo jo od roba trepalnic pa vse do očesne gube. Na to področje nato s čopičem dodamo zlate bleščice. Pri tem poskušamo biti kar se da hitri, saj se tekočina za lepljenje rada hitro posuši. Zgornje veke po robu trepalnic občrtamo s tekočim črtalom za oči. Dodamo umetne trepalnice in nanesemo maskaro. Ne smemo pozabiti na rahlo občrtati obrvi in narediti popravke linij, če so potrebni.

3. Lica

Nežne barve breskve bodo dodale obrazu svežino.

4. Ustnice

Za piko na i ustnice poudarimo z zapeljivo rdečo šminko.

bleščice, ličenje

MAKE UP: Klasičen glamur

1. Podlaga

Najprej na obraz nanesemo vlažilno kremo in nanesemo bazo. Ta pomaga pri lažjem, enakomernem nanosu podlage in pomaga k daljši obstojnosti ličil na obrazu. Ko končamo, naredimo korekcije in vse skupaj utrdimo s pudrom v prahu.

2. Oči

Na veke nanesemo senčilo v zlati bakreni barvi. Zabrišemo zgornje robove in jih s senčilom v kožni barvi povežemo vse do obrvi. Občrtamo oči s tekočim črtalom v črni barvi in zaključimo z nanosom maskare.

3. Lica

Na lične kosti nanesemo rdečilo v sorodnih tonih senčilu za oči. Pazimo, da ga ne nanesemo predaleč proti sredini obraza, saj bi s tem optično povesili lica.

4. Ustnice

Za klasičen glamurozen videz izberemo obstojno šminko v bordo rdečih odtenkih. Če želimo ustnice optično povečati, z rahlo temnejšim odtenkom svinčnika za ustnice te občrtamo tudi nekoliko čez robove in ga samo delno zabrišemo proti notranjosti ustnic.

Ličenje, make up

Barbara Fartek je odlična umetnica ličenja. Njene brezhibne kreacije na ženskah z naslovnice in intervjujih lahko bralci in bralke revije Jana spremljate vsak teden. Zagovarja, da se mora oseba počutiti dobro v svoji koži. Brez tega še tao lep nanos ličil ne pride do izraza. "Od malega so me zanimale barve in njihov vpliv na človeka. Pa naj gre za make up, obleko ali okolico. Moda je bila vedno moja prva ljubezen. Sem pa sčasoma ugotovila, da me ličenje pomirja. Ne glede na dramo, ki se običajno odvija v okolici. Takrat obstajamo samo jaz, moj čopič in platno," še pove Barbara.

Besedilo in ličenje: Barbara Fartek // Fotografije: Aleksandra Saša Prelesnik