Trendi Promocijsko sporočilo

Prednosti alu lesenih fasad - zakaj so najboljša izbira?

26. 9. 2023
Deli
Prednosti alu lesenih fasad - zakaj so najboljša izbira? (foto: PROMO)
PROMO

Aluminijaste letvice z videzom lesa so trpežna in elegantna rešitev za trajen in estetsko dovršen okras hiše, ki predstavlja izjemno alternativo klasičnim lesenim fasadam ali terasnim panelom. 

Priljubljenost ALU lesenih fasad v zadnjih letih narašča, pa ne samo zaradi čudovitega izgleda – njihova edinstvena prednost je v tem, da svoj pristen izgled, brez vidnih sprememb na barvi ali strukturi, ohranjajo desetletja in to brez vzdrževanja. 

Les je lep – a kako dolgo?

Vsi se zavedamo, da je les naravni material, ki izredno blagodejno vpliva na bivanjsko klimo. Tako se v zadnjih letih vse več lastnikov domov pri novogradnjah ali adaptacijah odloča za dodatek lesa, ki ga v dom vnesejo na različne načine.  

Pri tem pa se je pomembno zavedati, da les resnično izžareva svojo lepoto predvsem takrat, ko je svež in vzdrževan. S svežo barvo ter bogato strukturo izraža toplino svoje narave in zgodovino rasti. 

Če pogledamo fasado - lesena fasada sčasoma izgubi svoj prvotni sijaj, tudi če jo dosledno vzdržujemo. Po nekaj letih uporabe se na bolj izpostavljenih delih ali predelih, kjer se vlaga zadržuje dalj časa, začne les hitreje spreminjati. Trohni, razpada in postaja manj privlačen. 

Nasprotno pa se svež videz dalj časa ohranja na manj izpostavljenih predelih. To lahko opazite tudi sami - po nekaj letih uporabe so letvice lesene fasade na višjih predelih še vedno privlačne in žive, medtem ko so iste letvice na nižjih predelih že postale sive ali začele razpadati. 

In v današnjem hitrem tempu življenja s številnimi obveznostmi, lahko redno opravljanje letnih vzdrževalnih del na in okoli naših domov predstavlja izziv. 

Zato sodobne gradnje poudarjajo trajnostno naravnanost in uporabo materialov, ki ne zahtevajo rednega vzdrževanja. In tukaj nastopi popolna rešitev za vsak dom – ALU lesena fasada!

PROMO

Ekskluzivna sprememba fasade vaše hiše 

ALU lesene fasade so zunanja obloga za stavbe, ki posnema videz naravnega lesa, vendar pa je izdelana iz aluminija. 

Gre za inovativno rešitev, kjer se aluminijaste plošče obdelajo in barvajo na način, da pridobijo videz in teksturo lesa. Te plošče se nato namestijo na fasado stavbe, kar omogoča, da stavba dobi estetski izgled lesa brez dejanske uporabe naravnega lesa. 

Dekorativne ALU lesene fasade vključujejo lahke aluminijaste letvice, ki omogočajo enostavno vgradnjo. So izjemno trdne, kar omogoča pritrditev dodatnih elementov, kot so vijaki in pritrdila, denimo za obešanje cvetličnih košar ali drugih okrasov na vhodni loži. Estetsko dovršenost zagotavlja nevidnost vijakov. 

ALU leseno fasado je mogoče namestiti tudi na že obstoječo fasado ali starejšo hišo. V tem primeru je potrebno najprej namestiti podkonstrukcijo, ki se sidra skozi izolacijo, nato pa nanjo pritrditi letvice.

Prednosti ALU lesenih fasad

 ALU lesene fasade v imitaciji lesa so v celoti izdelane iz aluminija in ponujajo trajno rešitev, ki ne zahteva periodičnega vzdrževanja. Ključne prednosti, zaradi katerih so prepričljiva izbira mnogih lastnikov, so:

1. Predstavljajo trajno rešitev in ne zahtevajo vzdrževanja
ALU lesene fasade so v celoti izdelane iz aluminija, kar zagotavlja dolgotrajno obstojnost brez potrebe po rednem vzdrževanju. V nasprotju z naravnimi lesenimi fasadami so trajne, vzdržljive ter odporne na vremenske vplive. 

Za razliko od naravnega lesa, ki se lahko sčasoma obarva in sivi od vremenskih vplivov ter deformira zaradi nihanj vlažnosti, aluminijaste letvice ohranjajo svoj prvotni videz skozi desetletja, ne da bi za to potrebovale posebno vzdrževanje (drago oljenje, barvanje letvic). 

Če boste na dekorativnih aluminijastih letvicah opazili prah ali pajčevino, jih preprosto očistite z omelom ali umijte s krpo, kot bi čistili alu ograjo, vrata ali okno. 

ALU lesene fasade torej omogočajo enostavno in brezskrbno uporabo brez dodatnih stroškov.

PROMO

2. Pristen izgled
Inovativna tehnologija ALU lesenih fasad omogoča izjemno realističen videz lesa, ki vrsto let ostaja privlačen. S trajno tehnologijo prašnega barvanja ter večslojnim nanosom barve, ki se dvakrat zapeče v peči, aluminijaste letvice z videzom lesa zagotavljajo popolnoma naraven videz.

3. Estetska dopolnitev
ALU lesene fasade obogatijo izgled objekta, mu dodajo svežino lesa ter s prefinjenimi detajli popestrijo celotno fasado.

4. Neprecenljiva dodana vrednost
Detajli ALU lesenih fasadnih oblog lahko v kombinaciji z drugimi elementi (alu ograja na dvorišču ali balkonu) objektu dodajo neprecenljivo estetsko in materialno vrednost.

Ko se soočamo z izzivi sodobnega življenja, kjer čas postaja vse bolj dragocen, ALU lesene fasade in alu ograje vstopijo v ospredje kot rešitev, ki ne zahteva kompromisov ter postavlja nov standard. 

Ne le za estetiko naših domov, ampak tudi za naš odnos do gradnje, ki nas spominja, da se funkcionalnost in slog lahko harmonično združita. Okrasite svoj dom s ponosom, vedoč, da ste izbrali trajnostno pot in skozi aluminijaste letvice se vam bo zalesketala vaša prihodnost - trajna, čudovita in brezskrbna.