Preminila modna oblikovalka Laura Biagiotti

Preminila modna oblikovalka Laura Biagiotti (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
3. 6. 2017

Žalostna novica za modni svet. V 73. letu je namreč preminila znana italijanska modna oblikovalka Laura Biagiotti. 

Kot poročajo tuji mediji, je bil za oblikovalko usoden zastoj srca, ki ga je utrpela na svojem domu. A čeprav so ji zdravniki takoj prihiteli na pomoč in jo oživljali, je medtem prišlo še do resnih poškodb možganov, zato je pozneje v bolnišnici v Rimu preminila.

Novico o njeni smrti je svetu kar prek Twitterja prva sporočila njena hčerka Lavinia Biagiotti Cigna, ki je bila mamina poslovna partnerica in bo tudi tista, ki bo v prihodnje v celoti prevzela in vodila podjetje.

Sicer pa je Laura Biagiotti svojo pot v modni svet začela že v najstniških letih v ateljeju svoje mame Delie, a si je sprva bolj kot šivilja in oblikovalka želela postati arheologinja. Na srečo jo je modni svet potegnil vase in kaj kmalu je začela oblikovati ženska oblačila, svetovno slavo pa so ji prinesle pletenine iz kašmira, zaradi katerih je tudi dobila vzdevek kraljica kašmirja.

Blagovna znamka Laura Biagiotti se je zatem hitro razvila v eno od najbolj znanih modnih znamk na svetu, poleg ženskih oblačil in pletenin pa danes proizvajajo tudi moška oblačila, oblačila za močnejše ženske, oblačila za otroke, dišave in sončna očala.