Prihaja Movember: zanimivosti o brkih in bradah

Prihaja Movember: zanimivosti o brkih in bradah (foto: Nivea Press) Nivea Press
15. 10. 2018 | Promocijsko sporočilo

Znova je prišel čas za Movember! Čas, ko moški množično oplemenitijo svoj videz z brki, vse pogosteje pa si ob tem puščajo rasti tudi brado. Pripravili smo vam nekaj zanimivosti o moškem grivastem okrasju na obrazu in nasvet, kako poskrbeti za čim lepši videz brk in brade.

Movember je novembrsko gibanje, ki se je začelo leta 2004 v Avstraliji in osvojilo svet. V tem času po vsem svetu potekajo številne dobrodelne in ozaveščevalne aktivnosti o raku prostate in raku na modih, moški pa si v znak podpore akciji puščajo rasti brke in brade.

Hitre zanimivosti o brkih in bradah:

  •  Najdaljšo brado vseh časov so izmerili Norvežanu Hansu N. Langsethu, dolga je bila kar 5,33 metra. Najdaljše brke ima Indijec Ram Singh Chauhan, merijo 4,29 metra.
  •  Brki so bili skorajda neločljivo povezani z nekaterimi slavnimi imeni, kot so Karl Marx, Freddie Mercury, Franz Ferdinand, Salvador Dali, Jimmy Hendrix in Charlie Chaplin. Slednji je vse življenje nosil umetne brke, Dali pa je o svojih znamenitih brkih celo napisal knjigo.
  •  Znameniti tip brk, kakršne nosi slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar, imenujemo Handlebar. Da dosežemo potrebno dolžino, traja vsaj tri mesece, obliko pa je nato treba redno učvrstiti z gelom za utrjevanje las.

Dobra polovica moških po svetu nosi brado ali brke. Te dlake ščitijo obraz moškega pred soncem in tudi bakterijami. Če si moški brade ne bi brili in strigli, bi lahko njena dolžina za štirikrat presegla višino moškega.

Kako poskrbeti za lepe brke in svetlečo brado?

Da bo Movember minil v znamenju lepih brk in čiste, svetleče brade, namenite dlakam dovolj nege. V pomoč vam bo gel za umivanje obraza in brade NIVEA MEN Deep, katerega inovativna formula vsebuje aktivno oglje in temeljito odstranjuje odvečno olje in druge nečistoče s kože in brade. Tako brada dolgo ostane čista in koža sveža. Želimo vam brkat in bradat Movember!

GEL za umivanje obraza in brade NIVEA MEN Deep

Gel za čiščenje obraza NIVEA MEN Deep za moške globinsko očisti vašo kožo in brado ter spere nečistoče in olja, ne da bi izsušil kožo. Inovativna formula z aktivnim ogljem temeljito odstrani odvečno olje in druge nečistoče, da brada ostane čista in koža sveža. Na koži pusti dolgotrajen občutek svežine.