Prihajajo adidas Deerupt, najbolj vpadljivi copati letošnjega leta

Prihajajo adidas Deerupt, najbolj vpadljivi copati letošnjega leta (foto: adidas) adidas
22. 3. 2018 | Promocijsko sporočilo

Nov adidasov model Deerupt predstavlja novodobno nadaljevanje prvinske dediščine v radikalno sveži podobi. Sodobna oblika, ki je minimalistična in drzna hkrati, navdih črpa iz arhiva kultnih adidask ter se udejanja v zamreženi podobi. Napredni copati vpadljivega videza pa kljub udarnosti še vedno odražajo preprostost najbolj priljubljenih modelov znamke s tremi črtami.

Zasnovo copat Deerupt so navdahnili urbano načrtovanje, arhitektura in naravni pojavi, osnovo dizajna pa predstavlja mreža. Slednja je bila v 80. letih ključen element na adidaskah in modelih za tek na dolge proge, zato je predstavljala prepoznavno značilnost newyorških maratoncev. Na najnovejšemu modelu adidas Deerupt pa je mreža raztegnjena do skrajnosti in se na podlagi električnih barv pretvarja v drzen vizualni motiv sodobnega časa.

Letošnje Deeruptice tako zaznamuje poigravanje z mrežo skozi različne teksture, plasti in perspektive, zasnovane pa so z mislijo na tek, zato imajo izjemno lahko konstrukcijo. Notranjost copata oblikuje pena z žepki na izbranih točkah, kar zagotavlja najboljše prileganje, hkrati pa stopalo fiksira in ustvarja podporno kompresijo. Rezultat je izdelek z resnično edinstveno koristjo – copat, ki se prilagaja svojemu uporabniku in zagotavlja vrhunsko udobje.

Model Deerupt se na ulicah postavlja v junaški barvni kombinaciji Solar Bird, ki jo sestavljata dva ikonična adidasova odtenka: rdeč Solar Red in moder Bluebird. Zamrežena zasnova copatu daje močno vizualno identiteto in preprosto avtentičnost, s čimer zagotavlja kar največji modni učinek.

Najnovejše adidaske iz linije Originals so bile javnosti predstavljene 15. marca z interaktivnim dogodkom v Parizu. Na znameniti lokaciji v Louvru, najbolj obiskanem muzeju na svetu, so gostje na predstavi z osrednjim motivom mreže odkrivali virtualno realnost, z nastopom pariških ustvarjalcev, ki so na čuten in edinstven način interpretirali pomen mreže, pa je bila DNK Deerupta stična točka celotnega dogodka.

Copati Deerupt so pri nas na voljo od 22. marca 2018 v trgovinah Tomas Sport in The Athlete's Foot.