Princesa Diana je večna modna ikona: Poiskali smo nekaj njenih outfitov, ki so vam lahko v navdih v pomladno-poletnih dneh!

Princesa Diana je večna modna ikona: Poiskali smo nekaj njenih outfitov, ki so vam lahko v navdih v pomladno-poletnih dneh! (foto: Profimedia) Profimedia
12. 6. 2021

Tragično preminula mama princa Williama in Harryja je v svojih časih veljala za modno vzornico. Njen stil oblačenja so posnemale številne ženske. Zakaj? Ker je brezčasen.

Vedno je imela fantastičen občutek za modo, zato ne čudi dejstvo, da še danes marsikdo navdih poišče pri njej, tako za slavnostne dogodke kot za prosti čas. Našli smo nekaj fotografij, na katerih princesa Diana nosi kose, ki so še dandanes v modi.

1. Bel suknjič s črtami in črna majica

Ja, suknjiči so zelo v modi, na tej sliki pa je Diana v kosu, ki je brezčasen. Bel suknjič s tankimi črnimi črtami v kombinaciji s preprosto črno majico in morda kakšnimi diskretnimi uhančki je kot nalašč za vse priložnosti - poslovne in prostočasne. V njemu se lahko pojavite tako v službi kot na kakšni zabavi. Je eleganten in sproščen hkrati, tako da z njim nikakor ne boste zgrešili.

princesa Diana

2. Obleka s pikastim vzorcem

Nekatere dame naravnost obožujejo "polka-dot" vzorec, ki pravzaprav nikoli ne gre iz mode. Je živahen, sproščen in vesel vzorec, pike pa so lahko različnih velikosti - od čisto majhnih do velikih. Vzorec videvamo tudi na čevljih, šalih, obstajajo še torbice s polka-dot vzorcem, kar zgovorno priča o njegovi priljubljenosti. Princesa Diana na tej sliki nosi belo obleko s srednje velikimi rdečimi pikami, obula pa je balerinke v enakih barvah. Res posrečena izbira!

princesa Diana

3. Outfit, ki je pritegnil ogromno pozornosti: preprost, a učinkovit!

Gre za legendarno fotografijo, ki je nastala, ko Diana še ni bila princesa in je delala v vrtcu. Mediji so se šele začeli zanimati za dekle princa Charlesa, fotografi so jo ujeli v trenutku, ko je sonce imela za hrbtom. Javnost je razveselilo dejstvo, da se skozi tanko krilo vidijo njene lepe noge. Čeprav je oblečena nadvse preprosto, je tudi to brezčasna kombinacija, v kateri se lahko modne ozaveščenke še dandanes sprehodijo po ulici.

princesa Diana