Printe Jessice Jagec obožujejo znane blagovne znamke

Printe Jessice Jagec obožujejo znane blagovne znamke (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
9. 10. 2018

Številni mladi se iz Slovenije odpravijo iskat nove priložnosti, in te je našla tudi modna oblikovalka Jessica Jagec, ki je danes uspešna ustvarjalka dizajnerskih printov, za katere se potegujejo največje priznane modne hiše.

Prav Jessica je tista, ki skrbi, da se modni trendi razvijajo v slikovitih potiskih in barvah, ki jih ustvarja za priznane blagovne znamke, kot so Bjorn Borg, Top shop, Calvin Klein, H&M, Forever 21 in drugi. Svoj čas v celoti posveča temu, da se inspirira in ustvarja pisane vzorce. “Tega nikoli nisem načrtovala, ampak je tako naneslo in mi je zdaj res super. Zelo rada imam svoje delo,” prizna Jessica.

“Glede na to, da ustvarjam printe za veliko različnih trgov in držav, mi nikoli ni dolgčas. Ljudje imajo različne potrebe po različnih vrstah potiskov. Tako da se lotevam rož, abstraktnih potiskov, geometričnih vzorcev in še marsikaj drugega. Delati tako mi je všeč, ker mi nikoli ni dolgčas in moje delo nikoli ni monotono. Vsak teden delam pri kakšnem drugem projektu, z drugačno inspiracijo, in se prav zaradi tega svojega dela nikoli ne naveličam.”

Jessicine skice in končni motivi se natiskajo na blago in prodajo blagovnim znamkam. “Vseeno moj delovnik zaobjema veliko drugih stvari kot oblikovanje, saj pomagam strankam celostno, tako da pripravljam dizajne tudi za produkcijo. Mi je pa vedno zanimivo videti, kaj potem stranke z mojimi potiski ustvarijo,” še pove Jessica.

Besedilo: MIMA // Fotografija: osebni arhiv

Priporočamo