Ranko Babić: “Živim v kostumu”

Suknjič H&M; srajca Antony Morato; hlače Hugo Boss, čevlji Ted Baker, nahrbtnik Mantico (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
30. 10. 2015

Tokrat smo pred modni objektiv postavili enega od najzabavnejših humoristov pri nas, ki zabave željno publiko navdušuje s predstavo Moška copata. Ranko Babić nam je v intervjuju razkril nekaj svojih modnih muh in v zabavnem duhu priznal, kaj mu res ne gre od rok.

Srajca Antony Morato; suknjič Armani Jeans; hlače Antony Morato; pulover Hugo Boss; čevlji Ted Baker
Pulover H&M; hlače Antony Morato; plašča Antony Morato
Pulover H&M; majica H&M; hlače Antony Morato; suknjič Armani Jeans
Majica H&M; jakna Armani Jeans; hlače Antony Morato

Story: Ranko, glede na to, da ste privolili v modni intervju, me zanima, kaj v vaši omari je res 'žlahtnega'?

V moji omari je precej stvari, ki bi jih moral vreči v smeti ali pa podariti Rdečemu križu. Tako da bi se našlo kaj 'žlahtnega'.

Story: Ste se kot človek, ki veliko nastopa pred publiko, kdaj poglobili v modo/svoj imidž in koliko vam ta pravzaprav pomeni?

V predstavi Moška copata sem vedno oblečen isto, ker je to pač gledališka predstava in imam svoj 'kostum'. Problem je, da se mi ne da hoditi po trgovinah. Ko potrebujem nove stvari, si napišem listek in grem v trgovino po 'fasungo'. V enem šoping dnevu kupim vse. Če bi imel osebnega stilista, ki bi mi nosil stvari domov, da jih pomerim, bi se mogoče bolj moderno oblačil.

Story: Kaj modnega pa najprej opazite na ženski?

Uf, dobro vprašanje. Načeloma niti ne gledam drugih, ker mi moja ne dovoli. Če mi pa slučajno, ampak res slučajno kakšna prekriža pot, tako da jo že moram pogledati, pa opazim vse, od čevljev do trepalnic.

Story: Se vam kot moškemu zdimo ženske smešne, ker toliko poudarjamo modo? Kdaj smo po vašem mnenju videti najlepše?

Urejena je lahko skoraj vsaka ženska lepa. Meni so ženske najlepše v oblačilih za doma ... Trenirki, raztegnjeni majici, kratkih hlačkah ...

Story: Kateremu moškemu 'trendu' se spretno izogibate?

Oprijetim kavbojkam. Ne razumem, kako se lahko nekdo počuti udobno, ko se v takšnih kavbojkah usede, vse oprijeto, stisnjeno, zmečkano, nabreklo ... Mene jajca zabolijo že samo, ko jih gledam.

Story: Kot moški ste se pravzaprav 'razgalili' na odru s predstavo Moška copata. Koliko prigod vas je zaznamovalo in koliko je klišejskih?

Večina prigod me je zaznamovala. Vse stvari, ki jih govorim na odru, so iz mojega življenja in temeljijo na iskrenosti. To je tisto, kar je najpomembnejše, da gledalec čuti, da sem iskren, da govorim resnične stvari (seveda začinjeno) in da se v moji zgodbi najde. Do zdaj je imela Moška copata več kot 120 ponovitev in gledalo jo je več kot 33 tisoč gledalcev, kar pomeni, da delam pošteno in da na odru ne govorim vicev ter izmišljenih stvari.

Story: Poleg tega, da ste igralec, komedijant, voditelj, scenarist in režiser, se predstavljate tudi kot organizator dogodkov. Kakšen modni spektakel bi priredili, če bi imeli možnost narediti karkoli, kar vam pride na misel?

Naredil bi nudistični modni spektakel s poudarkom na čevljih, naglavnih pokrivalih in kravatah.

Story: V kateri izmed mnogo vlog, ki jih imate, ste najboljši?

Najboljši sem v komičnih vlogah. Trenutno zagotovo v vlogi moške copate v predstavi in v vlogi Ibra v Eni žlahtni štoriji.

Story: Katera življenjska vloga pa je za moškega najbolj nespretna?

Narediti otroku čop na glavi. Tako sem nespreten, da me še moja štiriletna punčka nahruli, da ona pa s takim čopom ne bo hodila v vrtec. Reče mi: "Poglej to, ati, vse štrli, čop ni na sredini, nisi vseh las dal v čop, jaz ne grem taka v vrtec, še enkrat ga naredi." In to zna zjutraj kar trajati.

Napisala Manja Plešnar
Fotografije Primož Predalič
Stilistka Tina Tanko
Ličenje Tina Lasič za Make Up Artist Center
Lokacija in zahvala za gostoljubnost Kino Bežigrad, Ljubljana

Značke: Ranko Babić
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story43/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 43/2015

Story 43/2015, od 22. 10. 2015