Rašica predstavila novo znamko in trende

14. 4. 2016

V Rašici se je odvil že 4. Modni dan, ki je zopet postregel z modno revijo in novimi trendi. Na modni reviji so kolekcijo pomlad-poletje 2016 predstavile znane manekenke Iryna Osypenko, Jana Koteska, Eva Ahačevčič in Sabina Remar. Moška oblačila pa tokrat niso predstavili manekeni, ampak so se prvič v manekenski vlogi preizkusili člani skupine Mambo Kings.

Sabina Remar
Sabina Remar
Sabina Remar
Sabina Remar
Jana Koteska
Jana Koteska
Iryna Osypenko
Iryna Osypenko
Iryna Osypenko
Iryna Osypenko
Eva Ahačevčič
Eva Ahačevčič
Mambo Kings
Mambo Kings
Mambo Kings
Mambo Kings
Brigita Vivod
Nejc Simšič in Nuška Drašček
Brigita Vivod in Danica Lovenjak

»Če nam ne bi rekli, da je naša današnja vloga biti maneken, bi jo verjetno mnogo bolje opravili, kot smo jo. Z imenom je prišla teža manekenstva in prelesne punce, ki so vse znane manekenke, zato smo imeli kar en velik zadržek. Nam je pa občinstvo dalo krila, ker so nam ploskali, da so nas spodbudili,« je o svoji manekenski izkušnji povedal član skupine Mambo Kings Bart.

Direktorica Rašice Biriga Vivod je tokrat k sodelvoanju povabila tudi novi jadralni znamki Classi Sail in Sailor Tom, ki sta po novem na voljo v trgovini Rašica: »Ljudje se ne morejo navaditi, da ima Rašica tudi lahkotno poletno kolekcijo in prav s tem namenom smo se odločili, da povabimo v trgovino tudi poletno kolekcijo, ki je zasnovana, da gre v morje in jadranje.«

Lastnik in uvoznik dveh novih znamk Mitja Zupančič je navdušen nad sodelovanjem: »Ko sem prihajal v Rašico, sem si želel, da bi bil v njej tudi asortiman, ki bi bil manenjen preživljanju prostega časa. Kot morjeplovcu mi je bila ta scena znana in imamo dve blagovni znamki. Eno sem kreiral sam z ekipo, to je znamka Classic Sail, ki je narejena v duhu starih ribičev. Prvič pa smo v Slovenijo pripeljali kolekcijo Sailor Tom, ki je v tradicionalnih navtičnih barvah - modri, rdeči in vedno elegantni beli.«

Več o kolekciji pomlad/poletje 2016

Vodilo tudi letošnje kolekcije so kakovostni materiali, kot so bombaž, lan in mehka padajoča viskoza. Letos bodo v ženski kolekciji aktualne luknjičaste pletenine v kombinaciji viskoze in kovinskih niti. Svetlikajoči detajli bodo tako del elegance, ki bo primerna za vsak poletni dan in ne samo večer. Trende bodo krojile tudi potiskane majice z apliciranimi kristalčki in biseri, ženstveno noto pa bodo dodale obleke in topi z vezeno čipko. Delikatne čipke in rešilje efekt bo mogoče videti na ženskih pleteninah mešanice bombaža in viskoze kot tudi na bluzah in srajcah.

In barve? Tudi to leto so strnjene v več skupin, od živahnih barv spomladanskega cvetja, ki kličejo pomlad in jim ugajajo sproščeni kroji, do klasične črne in temno modre, ki jima ugaja pridih glamurja in elegance. Med vzorci bodo vladale črte, etno liki, cvetje in pike.

Novo - kolekcija Classic Sail in Sailor Tom

Kot novost letošnjega poletja bo v Rašici na voljo ekskluzivna mornarska ženska in moška kolekcija oblačil za pomlad-poletje 2016 linije Classic Sail in Sailor Tom. Poleg čudovitih poletnih oblačil bodo na voljo modni dodatki in dizajnerske sedežne vreče.