Poglejte avtomobil, ki je razdvojil Slovenijo!

Poglejte avtomobil, ki je razdvojil Slovenijo! (foto: PROMO) PROMO
30. 10. 2020 | Promocijsko sporočilo

Smo v času nove revolucije v mobilnosti, ko si svojo pot utirajo električni avtomobili. Če spadate med tiste, ki si želijo čiste in tihe vožnje, a vseeno čutite, da še ni čas za popolnoma električni avto, je za vas prava rešitev kombinacija najboljšega iz obeh svetov: bencinskega in električnega v enem avtomobilu. In to najdete v hibridnem Renaultu, natančneje v priključnem hibridu Renault E-TECH. 

Vozite 100 % električno

Prednost polnilnega hibridnega avtomobila je v tem, da se lahko s polno baterijo pripelje tiho, ekološko in seveda bistveno ceneje na cilj. V popolnoma električnem programu se boste pri kombinirani vožnji, ki vsebuje tudi avtocesto, zapeljali tudi 45 kilometrov daleč. Ob tem je treba poudariti, da samo na elektriko doseže hitrost 135 km/h, če se peljete hitreje, pa se seveda vklopi bencinski motor. V vožnji po mestu gre samo na elektriko še nekoliko dlje, saj je njegov doseg 65 kilometrov. Če se vsak dan vozite v službo recimo 20 kilometrov daleč, to pomeni, da se boste ves čas vozili le na elektriko. Baterijo seveda lahko napolnite doma na klasični vtičnici oziroma na hitrih polnilnih postajah in si s tem bistveno skrajšate čas polnjenja. Vse o novih avtomobilih Renault na elektrificiran pogon lahko izveste na www.renault.si.

Brez strahu, da bi na cesti obstali brez elektrike

Prav ta vsestranskost, ki združuje najboljše iz bencinskega in električnega sveta avtomobilizma, je prednost, ki jo ponujajo Renaultovi priključnohibridni avtomobili. To so avtomobili za vse, ki se želite vsak dan voziti brez porabe goriva po svojih opravkih in v službo, hkrati pa ne želite skrbeti, kako na daljšo pot. Pred dolgim potovanjem vse skrbi, do kam se boste pripeljali le na elektriko ali kje boste naslednjič polnili baterijo, preprosto odpadejo. Bencinski motor v Renaultovem hibridu vas bo zanesljivo in varčno zapeljal do cilja.    

Izberite način vožnje, ki vam ustreza

Vsestranskost je ključna beseda za Renaultovo hibridno tehnologijo E-TECH. Ob vsakodnevnih potovanjih v 100 % električnem načinu brez porabe goriva se lahko brez skrbi odpravite tudi na daljša potovanja.

Izkoristite Renaultovo električno znanje


Zahvaljujoč takojšnji odzivnosti ob speljevanju in odličnemu pospeševanju v segmentu ter uporabi Renaultovega strokovnega znanja na področju električnih vozil, vam hibridni motorji nudijo užitek v vožnji kot še nikoli doslej.

Električna vožnja kot v formuli ena!

Hibridna tehnologija E-TECH, ki je zasnovala priključne hibride, je bila razvita na podlagi pogonskih sklopov, ki jih uporablja ekipa Renault F1. Tehnologija zajema dva elektromotorja, kombiniranega z motorjem na notranje zgorevanje in centralno baterijo.

Fotografije: promocijsko gradivo