Sabina Remar: Prodrla v prestižno modno trgovino

Sabina Remar: Prodrla v prestižno modno trgovino (foto: Marci Marcone) Marci Marcone
Vir: Nova
14. 3. 2017

Nekdanja Miss Universe Sabina Remar je izdala že svojo peto kolekcijo nakita, ki jo soustvarja z Mihaelo Kežman.

Uspešna manekenka se rada pošali, da je to že njen peti otročiček, na katerega je še posebej ponosna, saj bo omejena izdaja ekskluzivno na voljo v eni od naših najbolj prestižih trgovin, ob boku svetovno zvenečih znamk.

Sabina, izdajate že peto kolekcijo nakita. Ste pričakovali, da boste prišli do te številke?

Ob premierni predstavitvi v preteklem letu nisem niti pomislila, da bo moje ustvarjanje tako všečno in da bo posledično obrodilo še več novih kolekcij. Zato me ob prvem rojstnem dnevu preplavlja občutek neizmernega ponosa. Težko opišem z besedami, kako me to izpolnjuje in osrečuje.

Kako bi opisali ustvarjalno leto, ki je za vami?

Kar se tiče nakita, je za menoj precej turbulentno leto. Lansiranje prvih dveh kolekcij – S kolekcije in kolekcije Moč besed – ter vse mogoče priprave, ki spadajo zraven, do precej nenavadnega obdobja zatišja na področju povpraševanja. Jeseni pa je izšla kolekcija SRebrna, ki je doživela velik uspeh, vključno s prvo modno revijo z nakitom SABINA REMAR design in mi posledično dala potrditev, da sem na pravi poti.

Torej se je trdo delo splačalo?

Menim, da je moje prvo leto klasična, že mnogokrat slišana življenjska zgodba o vztrajnosti, trdem delu, vsakodnevnem učenju in sledenju zastavljenim ciljem ter skritim željam. Treba je verjeti vase tudi takrat, ko je najtežje, in takrat, ko se človek počuti popolnoma izgubljen, sprašujoč se o smislu početja.

Kaj ste pripravili ob tem jubileju?

Ob svojem prvem rojstnem dnevu bom izdala popolnoma novo – peto kolekcijo, z imenom SunRay (Sončni žarek). To je kolekcija s sončnimi žarki, ki pooseblja vse tiste pozitivne in vsakemu od nas zelo pomembne komponente življenja. Predstavlja delčke pomembnih življenjskih vrednot, kot so svoboda, veselje, radost, ljubezen, toplina, strast do življenja v vseh njegovih pogledih, vsemogočna svetloba ter iskriva energija, ki se pretaka vsepovsod okoli nas ter v nas samih.

Kakšna pa je rdeča nit kolekcije?

Sončni žarki v najrazličnejših metalnih barvah. Dajejo nam občutek sproščenosti in ugodja, kar nam vliva neizmeren pozitivizem, spodbuja strast do vsega, kar nas obdaja, ter daje neizmerno moč in pogum za nove, tiste prave spremembe, ki potujejo v smer boljšega jutri. Primerna je tako za strogo eleganco kot tudi za vsakodnevni urbani videz mlajših generacij.

Je v kolekciji tudi kakšna posebnost?

Posebnost te kolekcije je okrogla ogrlica in okrogel prstan z imenom Freedom, ki bosta imela ob naročilu možnost izbiranja barv sončnih žarkov. Hkrati pa se pripravlja ekskluzivna in omejena kolekcija SRebrna Selection, ki je nadgradnja kolekcije SRebrna.

In kakšna bo ta ekskluzivna kolekcija?

To je omejena kolekcija, ki je nadgradnja do zdaj najbolj uspešne kolekcije SRebrna. Želela sem nekako nadaljevati zgodbo, jo dodelati do podrobnosti in ji dodati še več edinstvenosti, s kančkom glamurja. Sestavljena je iz treh kompletov z imeni Boginja, Kraljica in Muza. Vsak komplet je sestavljen iz ogrlice, prstana in uhanov, ki se bodo lahko kupili tudi posamično. Prevladuje srebrna barva, v kombinaciji s črno, belo in rožnato zlato.

Omenili ste, da bo kolekcija na voljo v prestižni slovenski trgovini?

Tako je. Omejena izdaja kolekcije bo ekskluzivno na voljo le v eni in edini trgovini v Sloveniji. In sicer v Slowatch trgovini, ki je v Supernovi na Rudniku v Ljubljani. Kolekcija bo imela izjemno družbo, saj omenjeno podjetje zastopa približno 40 priznanih blagovnih znamk in pokriva širok spekter urarske ponudbe, vse tja do prestižnih ur za najzahtevnejše kupce. Poleg ur pa Slowatch v svojih prodajalnah ponuja tudi nakit in sončna očala, v butičnih prodajalnah pa celo luksuzne telefone.

Kako je pravzaprav prišlo do tega sodelovanja?

Do sodelovanja je prišlo presenetljivo preprosto. Z mojim vljudnim vprašanjem, kratko predstavitvijo mojega dosedanjega dela, z razlago in mojim videnjem dotičnega sodelovanja. V podjetju so bili takoj zainteresirani in predvsem odprti za drugačne zgodbe.

 Barbara Majič

Priporočamo