Sabina Remar se je podala na novo pot

Vlogo modela na profesionalnem slikanju je seveda prevzela kar Sabina. (foto: Marci Marcone) Marci Marcone
Vir: Story
20. 3. 2016

Nekoč smo Sabino Remar poznali kot dekle z naslovnic, ki pa je v zadnjem času z redkimi izjemami na modnih pistah skorajda izpuhtela iz javnega življenja. tako nam je tokrat ekskluzivno razkrila, kaj jo trenutno zaposluje in kaj je novega na ljubezenskem področju.

Sabina upa, da bo navdihnila številne ženske in jih navdušila s svojim nakitom, v katerega je vložila vso svojo ljubezen in ustvarjalnost.
Sabina Remar in Mihaela Kežman

Story: Odločili ste se za nov korak v svojem življenju, za oblikovanje nakita. Kako se je to zgodilo?

Od nekdaj sem se navduševala nad vsem lepim, povezanim z umetnostjo. Čutila sem, da bo nekoč napočil dan, trenutek, ko bom svojo strast do vsega lepega lahko izrazila na neki edinstven način. Nekega lepega sončnega dne je v moje življenje prišla ona, Mihaela Kežman. Menila je, da sem oseba, ki bi znala v njen nakit vnesti življenje in z njim dihati. Kaj kmalu pa sem prišla do svoje vizije, kako naj bi unikatni kosi poosebljali mojo osebnost v vsej svoji veličini.

Story: Kako sodelujete z oblikovalko Mihaelo Kežman?

Najino sodelovanje se je spontano in zelo hitro poglabljalo v lepo prijateljstvo, polno novih domislic. Takoj sva začeli zbirati ideje, oblike, tehnike, imena, embalaže in vse, kar spada poleg. Določili sva tudi datum, ko naj bi plod najinega dela ugledal luč sveta. Osmi marec, dan, ko praznujemo vse ženske, ki jim je najin nakit namenjen.

Story: Komu je namenjen vaš nakit?

Nastali so krasni unikatni kosi nakita, ki so odsev mojih idej, navdiha osebnosti. Mihaela pa je kot prava strokovnjakinja na svojem področju prispevala nepogrešljiv delež v izvedbo mojih idejnih zasnov. Nakit namenjam vsem mojim dragim ženskam. Moje poglavitno sporočilo je predvsem želja zavedanja lastne edinstvenosti, ki jo nosi vsak sleherni posameznik v sebi vse življenje.

Story: Za kakšen nakit gre?

Nastali sta dve kolekciji, in sicer S kolekcija in Moč besed. Prvo zaznamuje črka S v različnih oblikah in z zanimivimi dodatki. Črka S za začetnico mojega imena in opisuje žensko v vsej njeni veličini - skrivnostna, svobodna, samostojna, senzibilna, sofisticirana, srečna, samo ena, Sabina. Večina teh lastnosti izvira prav iz mojih lastnih karakteristik. Kolekcijo Moč besed pa sestavljajo unikatni kosi različnih pravilnih in nepravilnih oblik. Posebnost te kolekcije so pozitivne misli, odtisnjene na nakit, katerih avtorica sem sama. Verjamem v moč pozitivnih misli, besed, zato si želim te dobre vibracije deliti tudi z drugimi.

Story: Iz kakšnih materialov pa je nakit izdelan?

Nakit je unikaten, ročno oblikovan, izdelan iz polimerne gline, poln ljubezni in navdiha.

Story: Je bila to morda vaša skrita želja iz otroštva?

Že kot deklica sem bila nekako povezana z umetnostjo. Pisala sem zgodbe, pesnila, slikala, ustvarjala portrete in še marsikaj drugega. Z odraščanjem pa sem se vse bolj poglabljala v modni svet ter v vse, povezano z njim. Glede na to, da je bila že od nekdaj moja skrita želja ustvariti nekaj edinstvenega, menim, da je ta kolekcija nekako logična posledica mojih hrepenenj, povezanih tako z modo kot tudi z umetnostjo.

Story: In kje lahko vaš nakit kupimo?

Nakit je mogoče kupiti v spletni trgovini www.mihaelakezman.si, na voljo pa bo tudi v določenih prodajalnah po vsej Sloveniji. Novosti oziroma prihodnje ustvarjanje pa lahko spremljate tudi na FB-strani in na Instagramu.

Story: Je ustvarjanje posledica vašega dolgoletnega umirjenega življenja, tudi kar se ljubezni tiče? Že več let ste namreč srečno zaljubljeni ...

V ljubezni sem srečna. Pravzaprav lahko rečem, da dozorevam v žensko, ki se zaveda svojega poslanstva in ve, kaj si želi v življenju. Imam že tri male navihančke s sestrine strani, si pa tudi sama želim otroka. Komaj čakam, da podam svoje znanje, izkušnje ter vse življenjske modrosti svojemu malemu potomcu. Menim, da prav vsaka zgodba potrebuje svoj čas od ideje, želje do realizacije. Tako kot tudi pri moji kolekciji nakita.

'KRIVA' JE MIHAELA KEŽMAN

Kaj jo navdihuje pri sabini

  • "Že ko si je sabina nadela moj prvi kos nakita, je vanj vnesla nekaj svežega, drugačnega, ženstvenega, estetskega. nakit je drugače zaživel. dobil je drugačne barve. sabina mu je dala dih. je krasna ženska, zelo lepa. vsako obliko nakita zna nositi in z vsakim izdelkom se zna poistovetiti. Poleg tega ima noro veliko idej, včasih jo komaj dohajam. odpira mi nove možnosti kombiniranja, oblik in me navdihuje." In kaj ji pomeni sodelovanje s sabino Remar? "Možnost in priložnost, da sodelujem z osebo, ki ima tako bogate izkušnje na področju manekenstva, mode in si kljub prestižnemu okusu izbere mene za soustvarjanje kolekcije, si štejem v veliko čast. sodelovanje s sabino mi pomeni nov korak v svetu oblikovanja nakita. s sabino imava vsaka svoj pogled na nakit; jaz ga vidim z vidika materiala, tehnike, oblike, kombiniranja, sabina ga pa vidi z očmi manekenke, z vidika mode, aktualnosti, prestižnosti, kot uporabnica s prestižnim okusom. tako imava vsaka svoje močno področje, ki skupaj združeno zagotovo lahko skreira čudovito skupno kolekcijo."

Napisala Nina Keder, foto: Marci Marcone

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story11/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 11/2016

Story 11/2016, od 10. 03. 2016

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri