Sandra Kocjančič: Zvezdniški modni obisk

8. 1. 2016 | Vir: Story
Deli

Mednarodno priznana slovenska oblikovalka sodobnega nakita, Primorka Sandra Kocjančič, ki s svojimi kreacijami osvaja številne modne navdušence pri nas in v tujini, je pred časom v malem ribiškem mestu Izola pripravila večer, ki še dolgo ne bo šel v pozabo.

Izolska umetnica je z Isabello Bembo, kustosinjo iz Italije, organizatorka bienalnega dogodka, mednarodnega natečaja in razstave sodobnega nakita, ki bi ga lahko označili kot modno popotovanje, ki z lično razstavo poteka na dveh lokacijah, v Izoli ter pri naših sosedih Italijanih, v Miljah pri Trstu. Letos je projekt povezal kar 80 avtorjev z vsega sveta, ki v prvem delu prečudovite zgodbe obsežneje razstavljajo v Miljah pri Trstu. A zgodba se bo maja prihodnje leto obrnila, tako da si bodo številni ljubitelji nakita in modni navdušenci lahko moč kreativnosti sodobnega ustvarjanja nakita ogledali tudi v Izoli, kjer za zdaj predstavlja le ena umetnica.

Rdeča nit projekta FiloRosso je ustvarjanje sodobnega nakita s tekstilom, iz katerega so se razvile neverjetne zgodbe lepega, inovativnega, čarobnega, ki ob pogledu nanj prepusti prosto pot razmišljanja v modni smeri. Izolsko odprtje v prečudoviti Sandrini galeriji Drat ter na dveh drugih razstavnih lokacijah je ob nepregledni množici modnih navdušencev ter morju oblikovalcev in ustvarjalcev s svojo prisotnostjo v vlogi botre dogodka počastila priznana modna oblikovalka iz Španije Agatha Ruiz de la Prada, ki je bila prvič na obisku v Sloveniji in Izoli. Malo mesto je oblikovalko, ki obožuje barve, med sprehodom navdušilo s svojimi kot nit prepletajočimi se ulicami, kjer je izrazito opaziti, da umetnost na svoj, a zelo kreativen način živi na vsakem koraku.

Napisal Alojz Petrovčič
Fotografije Alpe

Elle

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Elle01/2016

Naročite se na revijo Elle:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 01/2016

Story 01/2016, od 30. 12. 2015