Sebastjan Zajc: Iz hiše prepoznavnosti v obrtniške vode!

Sebastian Zajc (foto: Osebni Arhiv) Osebni Arhiv
Vir: Nova
3. 7. 2019

Se še spomnite nadobudnega fanta iz hiše Big Brother, ki je vsem stanujočim pripravljal kuharske specialitete? Sebastjan Zajc se je po šovu vrgel v popolnoma druge, vendar prav tako ustvarjalne vode. Danes izdeluje unikatne izdelke iz slovenskega lesa.

Sebastian se je po medijski prepoznavnosti iz šova vrnil v vsakodnevne tirnice in pred dobrima dvema letoma od takratnega dekleta prejel precej nenavadno darilce. Lesenega metuljčka.

sebastian zajc"Darilo me je očaralo in bilo vsekakor nekaj nenavadnega, predvsem pa modnega! Zaradi lastne želje po novem kosu oz. po razširitvi garderobne omare sem se podal v iskanje novega modnega metuljčka. Takratna ponudba oz. cene so me vrgle skorajda na rit! Metuljčki, sploh tisti, ki so mi bili všeč, so bili precenjeni, da o izbiri unikatov sploh ne govoriva!" nam zaupa Sebastian.

"Ker nobeden od modnih gigantov ni bil niti malo blizu moji ideji o metuljčku, ki si ga želim, sem se vprašal: 'Zakaj pa ne bi sam sebi naredil oz. ustvaril metuljčka po meri?!' In tako se je prva, poskusna verzija rodila na njegov 30. rojstni dan, ko je prav vse moške povabljence obdaril z ročno izdelanimi metuljčki! "Verjemite, takega norega odziva si nisem takrat predstavljal niti v sanjah! Tako je dobra beseda hitro dobila svoja krila in ponesla besedo o takrat še dejansko ročno izrezljanih in obdelanih metuljčkih vse prek slovenskih meja. Vse skupaj pa se je začelo v moji hišni kurilnici, z ročno žago (lesno) in pa koščkom obdelovalnega papirja (t. i. šmergl papirja)."

Naročila so se večala in Sebastian si je nabavil lasersko gravirnico. “Ker vsi vemo, da dober glas seže v deveto vas, sem danes samostojni obrtnik, s ponudbo več lesenih, unikatnih izdelkov: v osnovi še vedno metuljčki, vendar je ženski trg pri meni še kako dobro pokrit! Danes izdelujem lesene uhane, zapestnice, na splošno unikaten, leseni nakit, ki pa vse več mladih parov prepriča o tej osnovni ideji o preprostosti, ki je žal danes na splošno manjka!“