Senidah: Botoksa je za zdaj čisto dovolj

Senidah: Botoksa je za zdaj čisto dovolj (foto: osebni arhiv, Goran Antley) osebni arhiv, Goran Antley
Vir: Story
16. 10. 2016

Če ste zadnje čase podrobneje opazovali pevko skupine Muff Senido, ste morda opazili, da se je malenkost spremenila. Ne, ne gre za novo pričesko pa tudi ne liči se nič drugače ... Spremenilo se je to, da je s pomočjo malega odmerka botoksa osvežila svoj naravno lepi obraz. S pevko smo se pogovarjali o njeni izkušnji z botoksom in o tem, zakaj danes to ni več tako nenavaden ali nevaren poseg.

Story: Zakaj ste se odločili za botoks?

Čisto zato, da vidim, kakšna sem brez globoko zarezane gube, ki jo imam med obrvmi zaradi pretirane mimike, ki jo imam že od rojstva.

Story: Večina bi rekla, da ga ne potrebujete, ker ste naravno lepi. Vas je gnala radovednost ali ste ga dejansko potrebovali na nekaterih področjih obraza?

Ne mislim, da sem ga 'potrebovala', želela sem videti, kako se bova z botoksom razumela. (smeh) Pride čas, ko smo zelo zaposleni, hodimo pozno spat, in če vmes ni časa za počitek, se ti to začne poznati tudi na obrazu. Tega si zdaj ne morem privoščiti zaradi prihajajočih projektov, časa za počitek pa nikjer, zato je tudi nekako padla odločitev, da poskusim že enkrat tisto, kar tako radi obsojamo. (smeh)

Story: Kdaj ste se opogumili, ste se kaj bali? Sicer pa ste že imeli izkušnje s povečanjem ustnic, kajne?

Tako kot ustnice tudi botoks izgine že po nekaj mesecih, če ti je všeč, uporabljaš naprej, če ne, ni nič narobe. Enkrat si poskusil in si niti malo nisi škodoval, samo zamrznil si čas za 'kratek' čas. Vsi mislijo, da te botoks spremeni v neko spako, ker smo videli že ogromno ljudi, ki so - milo rečeno - pretiravali, potem pa sem se tudi sama prepričala, da ni tako.

Story: Je bil rezultat takšen, kot ste ga pričakovali?

Zdaj se že en teden zbujam vidno spočita, že to mi je zelo všeč. (smeh)

Story: Boste botoks redno uporabljali?

Trenutno sem zadovoljna. Tudi zaradi vseh stvari, ki me čakajo, želim biti pripravljena in tako se tudi počutim.

Story: Povejte, zakaj je danes botoks boljši kot nekoč, kaj se je spremenilo? Vsekakor ni več tabu tema, če ne drugega.

Mislim, da danes obrazi ljudi, ki so uporabili botoks, delujejo precej bolj naravno kot včasih. Za marsikoga sploh ne veš, da uporablja botoks, v nasprotju s preteklostjo, ko so se zamrznjeni obrazi, polni botoksa, videli že na kilometer. Vedno pa se bo našla skupina ljudi, ki jim to nikakor ni in tudi verjetno ne bo nikoli všeč, ki se zgražajo in obsojajo ljudi, ki to uporabljajo, češ, kako mora biti človek nezadovoljen sam s sabo, da je moral nekaj 'spremeniti' na sebi ... Jaz pa pravim, da se ima človek neizmerno rad, da poskusi nekaj takega. Narediš le to, da se malo 'popeglaš,' in ne spremeniš čisto nič na sebi. Navsezadnje to narediš zase in lastnega počutja.

Story: Se ne bojite, da bi vam postalo preveč všeč?

Botoks je v svetu postal del lepotnega rituala, tako kot hodimo h kozmetičarki na nego obraza, si podaljšujemo nohte, trepalnice ... Še vedno pa mora biti v mejah normale. Takrat ni niti opazno, dokler sam ne omeniš. Za zdaj mi je 'samo' všeč.

Story: Ste to naredili zase, ker vas nekaj dejansko moti, ali zato, da bi bili bolj všeč družbi in okolici?

Nekateri se še vedno sprašujejo, ali sem operirala nos in ličnice, pa je čisto vseeno. Tudi če si čisto naraven, se bodo spraševali. Enostavno se moramo ljudje s tem sprijazniti. Tudi če se boš na trepalnice postavil, nekaterim to še vedno ne bo dovolj, nekaterim boš všeč, drugim spet ne, zato moraš zadovoljevati sebe, in ne drugih.

Story: Kaj je rekel vaš dragi? Je bil kaj proti na začetku?

Čisto nič. Sprejme me tako, kakršna sem, z vsadki ali brez, včasih malo 'blesavo', ampak to sem jaz. (smeh)

Story: Bi se kdaj odločili za kaj drugega - recimo operacijo za povečanje dojk ali lifting obraza?

Nimam nič proti nobenim posegom, vse je to del lastne odločitve, sam živiš s tem, in če te to osrečuje, zakaj pa ne, je pa botoks za zdaj čisto dovolj.

Story: Pravijo, da moraš s popravki začeti, ko si še mlajši, ker se gube nimajo časa razviti ... Se strinjate s tem in ali je to eden izmed razlogov, zakaj ste se odločili za postopek?

Ja, seveda se strinjam. Če se zaradi botoksa ne gubaš, lahko upočasniš ali preprečiš nastanek marsikatere gube. Saj to je povsem logično, ne? Seveda je treba pri vsem skupaj ohraniti zdravo mero dobrega okusa in ne pretiravati. Nekateri začnejo že zelo zgodaj, v dvajsetih, da bi preprečili, da bi se 'razmnoževale' in poglabljale; moje se pa kar nekaj sprašujejo in iščejo verjetno neki odgovor, da so že čisto preveč zabredle, tako da sem jih dala malo na 'time out'.

Story: Kako dobro ste se izobrazili glede botoksa in ali poznate neželene posledice?

Kaj? Kakšne posledice? (smeh) Hecam se, seveda ne bi šla v to, če ne bi bilo varno. Preden sem se odločila za botoks, sem si na podlagi priporočil pazljivo izbrala zdravnico, dr. Nino Suvorov iz Estetike Medart, ki mi je razložila vse, kar me je zanimalo o botoksu, kaj to je, kako deluje, seveda tudi možne stranske učinke. Od nje sem šla zelo pomirjena, saj se vedela, da sem v najboljših rokah. Verjamem pa, da lahko pride tudi do kakšnih neželenih posledic, če zaupaš svoj obraz osebam, ki niso kompetentne za tovrstne posege.

Story: Glede na to, da je botoks precej drag 'hobi' in ga moraš uporabljati vsakih nekaj mesecev, me zanima, kaj bi prej izbrali: botoks ali čevlje?

Ponavadi ne kupujem predragih čevljev, tako da bi verjetno ostalo tudi kaj za kapljico botoksa, če bo potrebno, seveda. (smeh)

Story: Kaj želite doseči na koncu? Večno mladosten videz (seveda brez Jokerjevega izraza)?

Ohranjeno zrelost in ženstvenost.

Story: Se sicer bojite staranja, gubic?

Z leti smo videti tudi bolj zrelo, pa gubice recimo nimajo kaj dosti s spremenjenimi potezami na obrazu in tega se ne bojim.

Napisala Manja Stević
Fotografije osebni arhiv, Goran Antley

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story41/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 41/2016

Story 41/2016, od 06. 10. 2016