SES Spar European Shopping Centers v prenavljanje Centra Vič investira približno 6 milijonov evrov

SES Spar European Shopping Centers v prenavljanje Centra Vič investira približno 6 milijonov evrov (foto: Press) Press
11. 4. 2018 | Promocijsko sporočilo

Od minulega meseca je ob popolnoma nemotenem poslovanju v prenovi priljubljeni Center Interspar na Viču v Ljubljani. Prenovitvena dela namreč potekajo le ponoči. Upravljalec SES Spar European Shopping Centers bo za notranjo opremo, kakovost bivanja in sodobno hišno tehniko namenil približno šest milijonov evrov. Avgusta letos se bo družinsko nakupovalno središče predstavilo v novi, sodobni preobleki. Prenova bo strankam zagotovila prijetnejše vzdušje in najsodobnejše potrošniško središče Interspar.

Center Interspar Vič je že 21 let priljubljeno nakupovalno središče na zahodu Ljubljane. Notranjost bodo popolnoma prenovili in omogočili prijetno bivanje. Z novimi talnimi in stropnimi oblogami v središču, vodnjakom, naravnimi rastlinami, klopmi, na katerih bodo obiskovalci lahko posedeli, in edinstvenim notranjim otroškim igriščem za najmlajše, bo središče zasijalo v novem blišču. Tudi najprivlačnejša trgovina v okolici, Interspar, bo prenovljena. »Navdušeni smo, da bomo lahko našim stalnim strankam in obiskovalcem z letošnjim poletjem ponudili novo doživetje nakupovanja in najsodobnejše nakupovalno središče na Viču,« je nad projektom navdušena vodja središča Nevenka Roš.

Družba SES v Sloveniji upravlja štiri nakupovalna središča: največje nakupovalno središče pri nas Citypark in Interspar Center Vič v Ljubljani, Citycenter Celje in Europark Maribor. Peto središče, ki bo v Ljubljanski Šiški, pa je prav zdaj v izgradnji.

Najuspešnejše poslovno leto 2017: porast prometa za 2,5 % v Sloveniji

Strategija uspeha družbe SES Spar European Shopping Centers je partnerskim trgovcem v centrih SES zagotovila dvig prometa tudi minulem letu. Odličen lanskoletni uspeh so še presegli: Trgovci so na lokacijah v Sloveniji, ki jih upravlja SES, dosegli razveseljiv porast prometa za 2,5 %. Tako je SES v Sloveniji kot tudi v Avstriji vodilni na trgu na področju nakupovalnih središč.

  center vič

SES Spar European Shopping Centers v šestih državah razvija, gradi in upravlja nakupovalna središča. Podjetje trenutno upravlja okoli 30 nakupovalnih središč v srednji, južni in vzhodni Evropi. Za najem je na voljo 801.000 kvadratnih metrov površin. Na poslovnem področju nakupovalnih središč je SES vodilni na avstrijskem in slovenskem trgu. Na SES-ovih lokacijah so najemniki lani ustvarili bruto promet od prodaje v višini 2,88 milijarde evrov. SES ponuja svoje znanje in izkušnje s področja inženiringa, gradbenega menedžmenta, oddajanja trgovskih površin v najem ter upravljanja središč in zgradb tudi kot storitev. SES je sestrska družba podjetja SPAR Slovenija.