Si lase barvate doma? Potem vas bodo navdušili triki za odstranjevanje madežev barve s kože

Si lase barvate doma? Potem vas bodo navdušili triki za odstranjevanje madežev barve s kože (foto: Profimedia) Profimedia
29. 5. 2021

V času koronakrize smo številni pogrešali frizerske storitve, saj so bili frizerski saloni zaprti.

Ker frizerji niso delali, se je marsikdo pač znašel po svoje. Tako s striženjem kot z barvanjem. Vemo, da to ni tako, kot ko greš k frizerju, a vseeno. Zase se že potrudimo. Ker pa ravno nimamo frizerskega znanja, se nam je lahko pripetila kakšna nevšečnost na primer pri barvanju las - in govorimo iz lastnih izkušenj.

Članica uredništva, ki si z barvo prekriva "žlahtno naglavno modrost", je ugotovila, da je sivih laskov že res preveč. Sama se je lotila barvanja doma z barvo, ki jo je kupila v trgovini. Z rezultatom je bila še kar zadovoljna, ampak ... ob robu lasišča so ji ostali madeži barve, ki jih nikakor ni mogla odstraniti.

Zato je poklicala svojo frizerko Mojco in jo prosila za nasvet. To, kar je razodela, bo verjetno prišlo še marsikomu prav, zato trike delimo z vami.

Kako zaščititi kožo obraza, ko si lase barvamo doma?

Preprosto: rob lasišča si namažite s kokosovim oljem, vazelinom ali kakšno mastno kremo. A bodite pozorni, da tega nehote ne namažete na lasišče, saj na tistih delih barva ne bo prijela. Koža bo zaščitena, pa tudi madežev po čelu in sencah ne boste imeli. Po barvanju s čistilnim robčkom odstranite nanešeno kremo/olje, a previdno, da ne bi odstranili barve z las.

Kaj narediti, če kljub temu ostane kakšen madež ali rob?

V tem primeru je dobro, če si - med spiranjem barve - kar s pramenom las podrgnete po koži. Madež ne bo povsem izginil, a lažje ga boste potem odstranile s čistilnim mlekom.

Obstaja pa še en trik, ki ni ravno dehteč, je pa zelo učinkovit - preverjeno! Če je v vaši hiši kakšen kadilec (ne vzpodbujamo kajenja, saj vemo, da je to zelo škodljivo!!!), lahko uporabite cigaretni pepel. Košček vate namočite v vodo, odcedite, nato pomočite v pepel in podrgnite po madežu. Takoj bo izginil. Temeljito si umijte obraz in se podajte v nove zmage z lepimi lasmi!