Skrivnost za odpravljanje maščob, na katero prisegajo zvezdnice

Skrivnost za odpravljanje maščob, na katero prisegajo zvezdnice (foto: Estetika Medart) Estetika Medart
Vir: Lady
8. 7. 2017

CoolSculpting je inovativna, visoko tehnološka in najučinkovitejša tehnolo­gija odpravljanja tudi najbolj trdovratnih maščob na področju neinvazivnih postopkov, na katero že nekaj časa prisegajo tuje zvezdnice, skrivnost za odpravo maščob pa je prišla tudi v Slovenijo.

Izjemno učinkovita in revolucionarna metoda odpravljanja maščobe s pomočjo zamrzovanja maščobnih celic, ki sta jo odkrila ameriška znanstvenika, je po vsem svetu navdušila že milijone uporabnikov, med katerimi so tudi zvezdniki, kot so klan Kardashian-Jenner, Jennifer Aniston, Mariah Carey, Simon Cowell, Janson Segel in mnogi drugi. CoolSculpting je inovativna tehnologija na področju neinvazivnih postopkov za zmanjševanje maščobnih oblog, ki so odporne proti dieti in telovadbi. V manj kot eni uri pacient začne izgubljati maščobo brez kirurških posegov in igel, posebnega okrevanja ni, rezultati pa so dolgoročni. Metodo sta odkrila ameriška znanstvenika, Dieter Manstein iz Massachusetts General Hospital in Rox Anderson iz Harvard Medical School. Pri otrocih, ki so pogosto sesali sladoledne lučke, sta namreč opazila izgubo maščobe v licih.

Kako deluje CoolSculpting?

CoolSculpting zamrzne maščobne celice, rezultat pa je vitkejša linija in bolj napeta koža. Med postopkom pacient počiva v udobnem položaju, obravnavano področje pa se obdeluje z aplikatorjem, ki s pomočjo vakuuma posesa maščobno tkivo in ga začne zamrzovati na –11 °Celzija. Ko se odmrle maščobne celice odstranijo iz telesa, se na tem delu tvorijo nova kolagenska vlakna, kar pripomore k boljši elastič­nosti kože in prepreči ohlapnost obravnavanega področja. Večina tretmajev zmanjša maščobo za najmanj 20 % pa tudi do 45 %.

"Gre za patentirano tehnologijo, imenovano Cryolipolysis®, ki varno in učinkovito deluje na maščobne celice, ki so manj odporne proti mrazu kot koža, ne da bi poškodovali kožo ali drugo tkivo. Zamrznitev tako sproži uničenje maščobnih celic, ki jih telo nato na povsem naraven način in trajno odstrani," je poudarila Nina Suvorov, dr. med., ki z drugimi strokovnjaki s področja estetske medicine in dermatologije sodeluje z Estetiko Medart, ponudnikom CoolSculptinga. Po zamrznitvi maščobnih celic telo potrebuje nekaj časa, da postopno odstrani tiste, ki smo jih uničili z zamrznitvijo.

Prve učinke pacient opazi po približno treh tednih, končni rezultat pa je običajno viden po 1 do 3 mesecih. CoolSculpting je primeren tako za vse dele telesa kot tudi za zmanjševanje trdovratnega podbradka. Trdovratne maščobne obloge na trebuhu, bokih, stegnih, hrbtu in pod brado so namreč na­vadno odporne proti običajnim metodam hujšanja in se jih s prilagojeno prehrano ali telesno aktivnostjo ne moremo znebiti. Z novo metodo pa ciljano delujemo ravno na želene predele z odvečnimi maščobnimi celicami, in to brez poškodb kože.

E. J.