Sladica po meri svetega Martina

13. 11. 2018

Slaščičarska delavnica LifeClass Hotels & Spa pod taktirko Urške Dolinšek nikoli ne počiva. V času, ko se mize šibijo pod težo martinovih dobrot, se še kako priležejo sladko-slane sladice.

Kostanj je sestavina, brez katere si jeseni skoraj ne predstavljamo. Spominja nas na otroški smeh med iskanjem kostanjevih plodov, pisano jesensko listje in dobrote, ki so jih pripravljale že naše babice.

 

Kostanjeva krema malo drugače

Martinov meni Istrian bistro & Tapas bar je od sobote dalje bogatejši za pregrešno dobro kostanjevo sladico. Sladica je sestavljena iz več plasti. Prvo plast predstavlja meringa z mandarino v prahu, ki je pripravljena na naraven način, popolnoma brez barvil, sledi ji vaniljeva krema s smetano, mandarinina marmelada, brizgana kostanjeva krema, za piko na i pa še kandiran kostanj, slovenskega porekla, ki ga pripravljajo slaščičarski mojstri hotelov LifeClass Portorož kar sami. Sladico vam postrežejo s sladoledom iz buče hokaido, ki je brez dodanega sladkorja, slajen zgolj s pomarančnim in korenčkovim sokom.

Če imate raje klasične sladice in torte, vas bodo poleg kostanjeve v največjih slovenskih Termah na morju pričakale še druge zimske sladkosti: čokoladni fondi s penicami, jabolčna terina, orehova panacotta ter monoporcijska torta Divja robida s sivko, prejemnica srebrne medalje Sladke Istre 2018.

 

Priporočamo