Špela Ceglar: Domača kozmetika je njena velika ljubezen

13. 3. 2016

Špelo Ceglar poznamo s televizijskih zaslonov, v spomin pa se je vtisnila predvsem tistim, ki so v preteklih letih obogateli z eurojackpotovo srečko.

Prav Špela že dlje časa namreč skrbi za to, da novopečenim bogatašem sporoči srečne številke lota, poleg tega pa je pred tremi leti začela svoj samostojni projekt, spletno trgovino s sestavinami za domačo kozmetiko – trgovinico milnica.si. In čeprav je začeti svoj posel, zlasti na internetu, v teh časih samosvoj podvig, Špele začetki v čevljih samostojnega podjetnika niso prestrašili.

Znanje, ki ga je v preteklosti usvojila na fakulteti za upravo in na magistrskem programu ekonomske fakultete, sta še spodbudila njeno željo po tem, da bi zgradila nekaj svojega, nekaj, kar bi bilo všeč vsem, ki radi ustvarjajo domače kozmetične izdelke. In čeprav Špela ostaja skromna in pojasnjuje, da je leta 2013 prej kot zamenjala poklic le svoj hobi prenesla na podjetniško pot, ne pomeni, da bo televizijo postavila na stranski tir.

"Izdelava domače kozmetike je bila ljubezen na prvi pogled, ki še vedno traja," nam je pojasnila Špela in dodala, da zdaj že nekaj let velja, da vsak dan v svoji kozmetični delavnici ustvari nekaj novega. Izdelke, ki jih z veliko ljubezni pripravlja tako zase kot tudi za končne potrošnike, pa dopolnjuje še z urnikom delavnic izdelave domače kozmetike, ki so zdaj že prava mala ustvarjalna uspešnica.

Kaja Milanič

Priporočamo