Špela Grošelj in Jelena Karleuša prisegata na isto frizerko

Špela Grošelj in Jelena Karleuša prisegata na isto frizerko (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Lady
12. 4. 2017

Pevko Špelo Grošelj smo spremljali na obisku v frizerskem studiu Kristal, kjer ji je frizerka Maša Bogićević za kratek čas odstranila lasne podaljške. Pevka si življenja in pričeske brez njih sploh ne predstavlja, saj jih s krajšimi premori uporablja že 12 let. Špela prisega na kakovostne podaljške znamke Hypnotic, nad katerimi se navdušuje tudi srbska zvezdnica Jelena Karleuša, ki prav tako zaupa spretnim rokam frizerke Maše.

"Podaljške menjam na štiri mesece, ker mi lasje precej hitro rastejo, sicer pa bi jih lahko imela tudi pol leta. In ker teče že peti mesec od zadnje zamenjave, je čas za nove," je navdušeno povedala Špela, ki pravi, da je v laseh moč.

S podaljški ima lahko katerokoli pričesko, če je brez, pa ima lahko samo daljši paž. Morda dolgi lasje vplivajo tudi na njeno samozavest? 

"Zagotovo bi se strinjala, da so tudi lasje tisti, ki vplivajo na samozavest. Predvsem če se ženska zaradi dolgih in bujnih las bolje počuti. Seveda pa so tudi takšne, ki imajo raje kratke lase in znajo kratko pričesko super nositi," je povedala pevka, ki se najboljše počuti z valovito ali skodrano pričesko ter visokim čopom.

Lase je prvič podaljšala leta 2005 in od takrat bila samo eno leto brez podaljškov. To je bilo za pesem Cmok Cmok, ko so se z ekipo stilistov odločili, da bo nosila kratek paž. "Tudi s pažem sem si všeč, vendar se ga hitro naveličam, ker je tam manj možnosti za eksperimentiranje. Je pa super za neko kratko obdobje. Številni mi pravijo, da s krajšimi lasmi delujem mlajša in bolj prijazna. Ampak samo jaz vem, kdaj se najbolje počutim. Prijazna sem z dolgimi ali pa kratkimi lasmi, mlada pa sem tudi še vedno," je v smehu povedala plavolaska.

Njena najljubša stranka

Kot smo že omenili, Špela prisega na podaljške izpod rok izkušene mojstrice Maše. "Poskusila sem že veliko vrst podaljškov. Hypnotic so zelo kakovostni in cenovno dostopni lasje, Maša pa je prava mojstrica v podaljševanju, poleg vsega pa je zelo prijetna punca, z lepo energijo. Všeč mi je bila takoj, ko sva spoznali, in rada delam z njo," ni skoparila s pohvalami Špela.

Tudi Maša je navdušena nad njunim sodelovanjem, ki traja že leto dni. "Najino sodelovanje lahko opišem kot sproščeno, skoraj prijateljsko, predvsem pa tudi profesionalno. Špela je ena izmed mojih najljubših strank ravno zaradi tega, ker je vedno sproščena, nasmejana, v naš studio vedno vnese veliko vedrine in dobrega razpoloženja. Med najinim delom veliko prepeva, kar mi je zelo všeč," je zaupala frizerka, ki je vesela, da smo Slovenke sprejele podaljške in razbile tabuje o njih kot o uničevalcih naših las.

"Nekoč so bili lasni podaljški slabše kakovosti, saj nismo poznali dobrih las, ki bi lahko tudi bili tudi na videz dobri. Veljalo je, da podaljški uničujejo lase, da so videti grdo in umetno. Z dolgoletnim delom in trudom pa smo dokazali, da to ne drži. Dokazali smo, da podaljški večinoma sploh niso več razvada, temveč potreba vedno večjega števila žensk. Največ mi pomenijo podaljšani lasje pri ženskah, ki jih lahko osrečim po hudih boleznih. Neprecenljiv je občutek, ko vidim solze sreče v očeh stranke, ki je po kemoterapiji ostala brez svojih las. Neprecenljiva sreča je, ko ženski povrneš samozavest in ji pomagaš popraviti samo podobo," je povedala Maša.

Barbara Majič