Špela Grošelj si za regeneracijo kože najraje privošči diamantni piling

Špela Grošelj si za regeneracijo kože najraje privošči diamantni piling (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
30. 1. 2017

Pevka Špela Grošelj, ki je večji del svojega življenja pod sojem žarometov, pridno skrbi za svoj videz, ki je vsako leto bolj zapeljiv. Velik poudarek namenja predvsem svojemu obrazu, zato so obiski v Estetiki Medart že kar nujni. Tja se odpravi po poletju, ko je koža nekoliko utrujena zaradi sonca, ter po končani televizijski sezoni, ko je za njo nekaj mesecev konkretnega televizijskega ličenja.

"V Estetiko Medart se odpravim na nego kože, ki jo moj obraz na vsake toliko časa potrebuje. Najpogostejši tretma, ki si ga privoščim, je Hydrafacial diamantni piling. To je najnovejši postopek neinvazivnega glajenja kože, ki edini združuje sočasno čiščenje in luščenje kože, odstranjevanje ogrcev in globinsko vlaženje. Koža se tako obnovi, regenerira in pomladi. Sicer pa sta zelo učinkoviti in neinvazivni negi tudi Pelleve in mezoterapija," se je razgovorila Špela in dodala, da je po vsakem takem tretmaju njena koža gladka in sijoča, obraz pa je videti svež in spočit. "Kadar obiščem EM, je to čas zame. Brez slabe vesti si privoščim tudi kakšen neodgovorjeni klic in predvsem uživam," nam je zaupala pevka in pojasnila, kakšen je njen odnos do lepotnih operacij.

"Takšen kot do vsega v življenju; če si nekdo na ta način dvigne samozavest in se osvobodi frustracij, zakaj pa ne? Vsak človek je individualen, ve, kaj je zanj najboljše, zato nikoli nisem nikomur sodila; pa naj gre za področje lepotnih operacij ali na splošno za življenjske poteze ter odločitve," je bila iskrena plavolaska, ki se v svojem telesu super počuti in trenutno nima nobene želje po spremembah. "Morda pa bom čez 20 let razmišljala drugače. Dopuščam možnost, da bom čez desetletja gube odpravila s kakšnim posegom," je dodala.

  • Špela si obraz vsak dan neguje z dnevno kremo, dvakrat tedensko pa si zvečer nanese hranilno masko. Pogosto izvaja tudi pilinge, saj le tako temeljito odstrani ličila z obraza. "Kadar nisem na odru ali pred kamero, sem pogosto zelo malo naličena ali pa sploh nič. Ustreza mi biti nenaličena in se nikoli nisem sramovala svojega nenaličenega obraza. Za večerne izhode, nastope pa mi je všeč konkreten make up, sicer še vedno raje v naravnih tonih. Občasno si zaželim tudi zadimljenih oči, rdeče šminke ... Odvisno od obleke, priložnosti in družbe," je povedala v smehu

Vse v mejah normale

32-letna Domžalčanka je zaradi narave svojega posla že od najstniških nog pod drobnogledom javnosti, ki budno spremlja vsako spremembo na njenem telesu. "Ne dovolim si, da bi me to obremenjevalo. Ko sem na odru ali pred kamero, je logično, da moram biti urejena, naličena, sfrizirana. Tudi ko sem doma, sem vedno urejena, pa čeprav je to v trenirki. Ličila pa so takrat na mirovanju in tudi na glavi ni vedno popolnih kodrov," je povedala v smehu. Ko je bila Špela še pri Atomik Harmonik, prizna, da so se ljudje nenehno ukvarjali z njenimi kilogrami. "Dolgo časa se sploh nisem obremenjevala, potem pa sem nekega dne sama pri sebi ugotovila, da mi pa trenutno stanje kilogramov ni niti malo všeč. Šele takrat sem se lotila diete. Mnenja drugih me nikoli niso spodbudila k ničemur, ker se zavedam, da nikoli ne bom zadovoljila vseh," je realna pevka, ki se ji zdi nesmiselno, da današnje najstnice želijo biti na las podobne ameriški starleti Kylie Jenner, ki se je pri komaj 19 letih že odločila za številne plastične operacije.

"Nekaj je, če ima človek sam pri sebi željo, nekaj pa, da bi bil podoben svojemu idolu. Tega nikoli nisem razumela. Vsak je svoj individuum, nikoli ne moreš biti nekdo drug. Če bom kdaj imela otroke, se bom trudila po svojih najboljših močeh, da bojo v sebi videli bistvo in se ne zgledovali po tujih zvezdah," se je razgovorila Špela, ki je videla že ogromno lepih in naravnih deklet, ki so zadovoljstvo iskale v lepotnih operacijah. "Zdaj so popolnoma neprepoznavne in zategnjene. Kot sem rekla, vse je dovoljeno v mejah normale. Srečo in zadovoljstvo moramo iskati v sebi, ne pa zunaj sebe," je še dodala.

  • Nina Suvorov, dr. med
    Hydrafacial ali diamantni piling je prijetna metoda, pri kateri se z diamantno glavo najprej opravi nežno brušenje površine kože, nato pa se s pomočjo vakuuma v kožo vnesejo multiaktivne snovi, ki kožo očistijo, navlažijo in nahranijo. Še posebno je metoda učinkovita v kombinaciji z radiofrekvenco Pelleve, pri kateri se zaradi segrevanja kože in podkožja z radiofrekvenčnimi valovi tvori kolagen in na ta način povrne napetost kože in upočasni staranje. Potem pa je tu šemezoterapija, pri kateri se z izredno tanko iglico vbrizgajo zdravilne in pomlajevalne snovi, kot so hialuronska kislina, vitamini, aminokisline in antioksidanti, v sloj kože, kjer jih primanjkuje. Vse tri metode so namenjene izboljšanju kvalitete kože in upočasnitvi staranja in so zato primerne prav za vsakogar. Koži se z njimi povrne lesk, deluje bolj spočita, napeta in navlažena. Precej se izboljšajo neprijetne drobne gubice zlasti okoli oči, izgine pa tudi marsikatera temna pegica na obrazu.

Barbara Majič

Priporočamo