Stevo Pavlovič med frizersko elito: 80. leta se vračajo

Stevo Pavlovič med frizersko elito: 80. leta se vračajo (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
8. 6. 2017

Že tretje leto zaporedoma so se organizatorji Hair Festivala Graz potrudili in obudili frizerski dogodek, ki je pred leti v Gradcu že obstajal in ki so ga obiskovali tudi slovenski frizerji, zlasti iz bližnjih slovenskih krajev. Organizatorji so se odločili, da kot glavnega sobotnega gosta povabijo Steva Pavlovića in njegovo Stevo hair academy.

Letos so se organizatorji še posebej potrudili. V nedeljo je bil glavni gost Patrik Cameron iz Londona, trenutno največji svetovni frizerski zvezdnik. Poleg njega je v nedeljo nastopil največji avstrijski frizerski mojster, mednarodno uveljavljeni Mario Krankl.

Povabilu se je z veseljem odzval tudi Stevo s svojo razširjeno ekipo, ki jo sestavljajo Nina Barjektarevič (kolorist), Helena Pintarič (stilist), Eric Matyash (stajling), Branka Pavlović (make-up) in Nenad Muždeka (koreografija).

frizerski šov

Izvedli so vrhunski frizerski šov z dinamično videopredstavitvijo, striženjem na odru, predstavitvijo barvnih kombinacij in tehnik izdelave ter oblikovanja dolgih las in s koreografijami že pripravljenih modelov. Predstavitev modelov v živo na odru je našla navdih v pričeskah in barvah 80. let prejšnjega stoletja, ki so doživele veliko vrnitev in so trenutna najbolj moderne. Gre za kombinacijo stopničasto ostriženih las, visokih frufrujev, vse skupaj pa je nadgrajeno s sivimi in hladnimi barvnimi odtenki in detajli v pastelnih barvnih tonih.

frizerski šov

Pri oblikovanju dolgih las, ki ga Stevo imenuje 'hair couture' oz. visoka moda v laseh, je predstavil visoke pričeske, navdihnjene z velikim volumnom in poudarjene z ozkimi posameznimi vertikalno ali diagonalno oblikovanimi prameni, ki dajejo individualen videz posamezni kreaciji.

A. K.

Priporočamo