Strokovnjakinja za dišave Sylke Hansson: »Nega mora lepo dišati«

Strokovnjakinja za dišave Sylke Hansson: »Nega mora lepo dišati« (foto: Nivea Press) Nivea Press
29. 3. 2018 | Promocijsko sporočilo

Vodja oddelka za dišave Sylke Hansson razlaga odkrivanje trendov in razvoj dišav za izdelke za nego telesa.

Poznamo trende v prehrani, modi in notranjem oblikovanju. Toda ali ste vedeli, da so tudi dišave izjemno močna industrija, ki ustvarja in postavlja vsakoletne trende? Naj gre za parfume ali izdelke za nego telesa – ljudem je zelo pomembno, da imajo na telesu prijeten vonj. A od kod natančno pride dišavni trend in kako ga lahko prilagodimo izdelkom za nego telesa? Odgovor na to vprašanje ima strokovnjakinja znamke NIVEA za dišave Sylke Hansson, ki razloži tudi navdušenje nad dišavnimi trendi pri izdelkih za nego kože.

Iskanje zvezd: kako se rodi nov trend

Tako kot pri oblačilih ali modnih barvah rdečil za ustnice postane vsako leto najbolj trendna med vsemi tudi določena dišava. Da bolje razumemo, kako se takšen trend rodi, se moramo vrniti v preteklost in razumeti, kako se razvijejo dišavne preference. Eden izmed največjih dejavnikov za razvoj dišavnih preferenc je vsakdanje življenje: vsakodnevni rutinski postopki poskrbijo za to, da dajemo jasno prednost določenim vonjem. Pri kuhanju z orientalskimi začimbami ali uživanju modnih napitkov se privadimo na te vonje in nam postanejo všeč. Zaradi vpliva vsakdanjih postopkov, ki so pri vsakem narodu in kulturi drugačni, se navadno razlikujejo tudi dišavni trendi. Še en pomemben dejavnik za dišavne preference je sezona. Glede na sezono nas privlačijo različni vonji. Medtem ko so nam poleti všeč sveži, cvetlični vonji, v hladnejših mesecih želimo vonjati in občutiti toplino in udobje.

V zadnjih letih se dišavne preference vrtijo okrog gurmanskih not, zelenih naravnih vonjev in pudrastih, cvetnih dišav. Letos so dišave bolj usmerjene v življenjski slog in prehrano, na primer veganstvo in razstrupljanje. Ljudje se vse bolj zavedajo potrebe po ustrezni prehrani, kar se odraža tudi v njihovih dišavnih preferencah. Zdrave note, kot so sadne in zelenjavne, zato postajajo vse bolj modne.

Pri izbiri trendne dišave, ki bi se najbolje prilegale novemu izdelku za nego telesa, razvijalci izdelkov znamke NIVEA tesno sodelujejo z vodilnimi svetovnimi hišami dišav, da dobijo najnovejše informacije in navdih. Eno obliko navdiha predstavljajo družbeni mediji, kjer digitalni vplivneži, kot so blogerji in vlogerji, vsak dan postavljajo trende. Potem ko raziščejo te dišavne trende, jih razvijalci izdelka NIVEA združijo s konceptom izdelka, barvo embalaže in obliko nanosa, da novi vonj resnično ustreza življenjskemu slogu in pričakovanjem potrošnika.

Ustrezen vonj

Da izdelek kar se da izpolnjuje pričakovanja potrošnikov, je pomembno, da ljudje pričakujejo od izdelka za nego telesa drugačen vonj kot od parfuma. Vodja oddelka za dišave Sylke Hansson razlaga, da »je pomembno, da nam zadiši negovalni vidik losjona za telo. Za številne je vonj znak, ali je izdelek resnično dober za njihovo kožo. Pri vseh naših izdelkih NIVEA razmišljamo o značilni dišavi NIVEA, da bi dosegli močno prepoznavnost blagovne znamke. Razlog je v tem, da je dišava v svojem bistvu tisto, kar nam ustvarja spomine. In čim dlje vonj obstaja v našem življenju, tem več spominov imamo nanj.«

nega Nivea oljeZdaj je mogoče istočasno uživati v spominih in trenutku – s svežim, spodbudnim vonjem pomarančnih cvetov. Z novim oljnim losjonom za telo Orange Blossom & Avocado Oil je NIVEA vključila enega izmed najbolj prefinjenih trendov na selektivnem trgu dišav, skupaj z dragocenim avokadovim oljem, v formulo oljnega losjona, ki globinsko navlaži kožo. Izžareva nego in svežino, s tem ko spominja na srečne poletne dni, in ves dan ohranja občutek udobja.

Negovalni vonj in dragoceno olje

Kombinacija nežnega, negovalnega vonja pomarančnih cvetov in dragocenega avokadovega olja razvaja tako telo kot duha. Losjon za telo globinsko navlaži kožo za več kot 24 ur in suho kožo spremeni v gladko, sijočo kožo. Hitro se vpije in ne pusti mastnega občutka na koži. NIVEA Orange Blossom & Avocado Oil oljni losjon je tako nedvomno osnovni izdelek za vašo vsakodnevno nego kože.

O strokovnjakinji Sylke Hansson

Vodja oddelka za dišave Sylke Hansson ima več kot dvajset let izkušenj v industriji dišav. Delala je za različne blagovne znamke podjetja Beiersdorf in pri tem oživila strategijo dišave legendarnih izdelkov, vedno pa je tudi odprta za nove trende.

Oljni losjon NIVEA Orange Blossom & Avocado Oil

Za nego in razvajanje z oljem v losjonu, ki se hitro vpije. Razvaja vaše čute s svežim vonjem pomaranč in neguje kožo z oljem avokada. Za neustavljivo gladko, čudovito sijočo kožo ves dan.

Novi izdelek je na voljo od marca 2018.