Povej mi, kakšno stanovanje imaš, in povem ti, kdo si - ali to pri vas drži?

Povej mi, kakšno stanovanje imaš, in povem ti, kdo si - ali to pri vas drži? (foto: SHUTTERSTOCK) SHUTTERSTOCK
26. 4. 2021 | Promocijsko sporočilo

Izbira barv, pohištva in sloga ter urejenost in čistoča prav gotovo veliko povedo o tem, kakšen je vaš značaj, kaj vam veliko pomeni, kako radi živite.

Vsi, ki jih zadovolji le popolna čistoča doma, so verjetno že slišali, da so nepoboljšljivi perfekcionisti, tisti, ki jim pospravljanje ni med najpomembnejšimi prioritetami, pa morda, da so neurejeni in površni.

Večina pa nas le lovi ravnovesje med večnim čiščenjem in prostim časom brez slabe vesti. V resnici ni treba, da gre za kompromis oziroma odrekanje enemu ali drugemu, le pravo rešitev potrebujemo ali – z drugimi besedami – sprejeti moramo znati pomoč.

Tisti, ki pomoči ne znajo sprejeti, so morda prepričani, da edino sami dovolj dobro opravijo delo, in bi jim lahko kdo očital celo samozadostnost. A na koncu to predvsem ni v njihovo korist.

Vsekakor nam lahko pri urejanju in čiščenju stanovanja pomagajo preostali stanovalci ali člani družine, kar pa je izraz povezovanja, sodelovanja in, ko gre za otroke, tudi učenja in predajanja vrednot. Skupaj z njimi naredimo seznam opravil in ga umestimo na vidno mesto v stanovanju. 

Prav tako si lahko, če nam finančno stanje to dopušča, omislimo hišno pomočnico in ji prepustimo del opravil ali vsa dela. Pri tem seveda obstaja tveganje, da ne bomo zadovoljni z opravljenim, saj ne moremo izključiti človeškega faktorja. 

Kaj pa pravite na to, da bi sprejeli pomoč in bi vam pri čiščenju doma pomagala aplikacija, ki se uči vaših navad in čiščenje tal prilagodi prav vam, vašemu značaju, potrebam, načinu življenja in urniku?

Aplikacija, ki enostavno vodi naš sesalnik oziroma iRobot Roombo, določi urnik in način sesanja tal ter – glede na naš način življenja – predlaga nastavitve in priljubljene načine čiščenja. Opozori nas celo, da prihaja sezona cvetnega praha ali menjave dlake, ter ob tem predlaga, naj stanovanje sesamo pogosteje ... Sliši se enkratno, se strinjate?

iRobot Home je aplikacija, ki jo poganja domača inteligenca Genius™, ustvarjena pa je, da razmišlja namesto nas in popolnoma zadovolji naše potrebe glede čiščenja tal. Z njeno pomočjo lahko čiščenje svojega robota prilagajamo sebi in ostanemo vsak dan korak pred umazanijo.

Trenutno nas veliko dela od doma, zato bi nas iRobot Roomba med sesanjem lahko motila. Prek aplikacije pa lahko nastavimo začetek sesanja, ko bomo od doma oddaljeni na primer 200, 300, 400 ali 500 metrov (razdaljo nastavimo poljubno) oziroma ko bomo odšli na tek, sprehod ali v trgovino.

Z aplikacijo lahko označimo tudi območja, kamor robot ne sme, kot je ob skledicah hišnega ljubljenčka ali ob gradu iz kock, ki ga je sestavila naša princeska. In seveda območja, kjer potrebujemo dodatno čiščenje, na primer ob kavču, pod jedilno mizo ali ob kuhinjskem pultu, kjer se nam je med peko pravkar stresla moka po tleh ...

In še druge napredne prednosti Roombe:

Tehnologija Dirt Detect. Gre za osredotočeno čiščenje bolj umazanih površin. Če v predsobo na primer nanesemo pesek, Roomba s pomočjo te tehnologije zazna bolj umazana tla in temu predelu posveti več časa.

2 gumijasti krtači, ki se vrtita druga nasproti druge, medtem ko je glava, na katero sta krtači vpeti, gibljiva, kar pomeni, da sta ves čas v tesnem stiku s tlemi.

Z lansiranjem modela i3 bo na voljo robot s samodejno polnilno postajo, ki lahko posesa celotno nadstropje in ima že tudi opcijo samodejnega praznjenja – tako lahko na sesanje pozabimo tudi do dva meseca.

Komplet sesalnika Roomba in pomivalca Braava jet m6 je enkratna rešitev za sesanje in obenem pomivanje tal. Roomba in Braava sta povezljivi – ko Roomba konča, javi Braavi, da ta začne pomivati.

Priporočamo