Tara Zupančič: Urbana zapeljivka

8. 4. 2016

Simpatično Taro Zupančič lahko na malih ekranih spremljamo šele dobro leto, s skrbno izbrano garderobo pa že vse od manekenskih brvi skrbi za navdih številnih modnih navdušencev.

Oblačila: bodi H&M, nedrček H&M, jopica Stefanel, hlače Zara, ogrlica SincerelyDelightful
Oblačila: pajac Topshop, čevlji Topshop, ogrlica SincerelyDelighful
Oblačila: majica H&M, hlače Zara, čevlji Topshop
Oblačila: obleka Diesel, hlače Zara, ogrlica SincerelyDelightful

Indijanka po duši garderobo rada obarva v večni rokenrol in se že ob prvem pomladnem soncu odene v paleto barv. V modni zgodbi smo jo povabili v urbano okolje, ki mu je vdihnila zapeljivo privlačnost.

Story: Korake v medijski svet ste začeli v manekenstvu. Kakšni so vaši spomini na prve manekenske podvige?

Moja prva manekenska izkušnja so bili modna revija za Lisco, prvo slikanje za takratno revijo Smrklja in prva reklama za francoski Telekom. Spomnim se, da je bilo vsem trem skupno to, da sem se počutila, kot da ne spadam ravno tja; tako malo tuje in izgubljeno, a ker sem od malega rada nastopala, je del mene začel uživati tudi v tem. Verjetno se je moja pot ravno zaradi tega nadaljevala v manekenstvu in zdaj 'pristala' v voditeljskih vodah.

Story: Je to obdobje morda vplivalo na oblikovanje vašega modnega sloga?

Na neki način verjetno je, čeprav sem slog oblikovala bolj po svoji osebnosti. Je pa res, da si tako bolj v stiku z modo, trendi in lažje dobiš kakšno idejo.

Story: Kako bi najbolje opisali svoj slog oblačenja?

Indijanski šik rokenrol.

Story: V preteklih tednih so številni svetovno znani modni oblikovalci na tednih mode predstavili kreacije za jesen in zimo. Se udeležujete različnih modnih dogodkov po Sloveniji?

Bolj malo. Moram priznati, da nisem ravno modni 'frik', rada pogledam, kaj se lepega nosi, ampak bolj prek spleta, ali pa se raje sprehodim po trgovinah.

Story: Ali sledite modnim trendom?

Nikoli ne nosim trenda, ki mi ne pristaja ... No, vsaj v zasebnem življenju ne. (smeh)

Story: V katerih barvah in oblačilih pa vas bomo lahko videvali to pomlad?

Rada imam barve, sploh poleti. Pozimi sem večino časa v črnem, ko pa se pokaže sonce, nase 'navlečem' celo paleto barv. Le z rdečo sem previdna, drugo pa nima omejitev.

Story: Na katere materiale prisegate?

Seveda je najbolj prijeten občutek v lahkih, naravnih materialih. Poleti se mi zdi najbolj svoboden lan, čez vse leto pa večno usnje.

Story: Katerih kosov pa se izogibate?

Najtežje mi je kupovati hlače. Zato velikokrat nosim žabice in krilo.

Story: Čevljev ni nikoli preveč. Bi se lahko strinjali s tem? Koliko parov čevljev je v vaši omari?

Se strinjam, čeprav se mi zdi, da jih nimam tako veliko. Sploh verjetno zato, ker potem nosim samo pet parov, drugi pa čakajo v omari. Zimsko-jesenskih imam okoli 20, poletnih pa mogoče malo več, ampak so za zdaj še pospravljeni na Gorenjskem.

Story: Kako udobno se počutite v čevljih s peto?

Zelo udobno. Vsaj v večini. Pravzaprav nosim pete vsak dan. So postale stvar navade.

Story: Kako dobro ste seznanjeni s slovenskimi modnimi oblikovalci?

Spoznavala sem jih med delom v manekenstvu ter seveda zdaj in velikokrat me presenetijo s prav 'fajnimi' kosi.

Story: Ali lahko vplivate na izbiro oblačil v oddaji Pop in? Sodelujete pri iskanju popolne garderobe?

Malo že, ne pa vedno. Stilistka Barbara Žgalin v sodelovanju s trgovino s konceptom Pentlja izbere oblačila, nato pa jih po pomerjanju skupaj 'uvrstimo' v eter. Včasih mi je kakšen kos bolj pisan na kožo, včasih pač ne, ampak mi je všeč, da s tem podpiramo tudi slovenske oblikovalce, saj si marsikateri zasluži večjo pozornost.

Napisala Nika Arsovski, Kreativni vodja Petra Rozman, Fotografije Damjan Dimic, Stiliranje Tina Tanko, Ličenje Tina Lasič za Make up artist center, Pričeska Irena Hrušovar za Mič Styling, Lokacija in zahvala za gostoljubnost KulKul knjigarna in špecarija (Slovenska 46/ Tavčarjeva 2 v Ljubljani)