To so 3 stvari, ki jih morate nujnoooo poskusiti v pekarni Ane Roš

To so 3 stvari, ki jih morate nujnoooo poskusiti v pekarni Ane Roš (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
19. 10. 2022

Kuharska virtuozinja Ana Roš je nedavno v središču Ljubljane odprla svojo pekarno, kjer so se takoj po odprtju vile dolge vrste, saj so bili številni željni poizkusiti njene pekovske dobrote in zdaj je že jasno, katere tri je njunoooo okusiti z svojimi brbončicami.

Številni so bili navdušeni že samo ob ideji, da bo Ana Roš v središču Ljubljane odprla svojo pekarno in ko je Ana sporočila, da bo pekarna kmalu odprta, je bilo mnogo tistih, ki so komaj čakali, da bodo lahko poskusili njene čudovite dobrote, ki nikoli ne razočarajo.

Zdaj je pekarna Ana odprta že nekaj časa in prvi vtisi so se že zbrali, na portalu Odprte kuhinje pa so že postregli z izborom tistega, kar je enostavno NUJNO poskusiti v novi pekarnici slavne Ane Roš.

Na prvem mestu je prav gotovo francoski rogljiček (croissant), za katerega so skrbno izbirali sestavine in v njega vložili zares veliko truda. "Natančno smo izbrali tako moko kot tudi maslo. To, ki ga uporabljamo za listnato pecivo, ima več maščobe in manj vode, in je tako imenovano suho maslo," je za spletni portal Odprta kuhinja povedala vodja pekarne Nataša Đurič.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pekarna Ana (@pekarnaana)

Na drugem mestu je prav gotovo Anin kruh, ki vas bo verjetno prevzel, objel, pocrkljal in še kaj. "V klasičnem kruhu je 80 odstotkov bele pšenične moke, preostanek je polnozrnata pšenična. Dvodnevna fermentacija na hladnem," je Nataša Đurič povedala delček skrivnosti o tem, kako nastaja slasten kruh, ki bi ga človek kar jedel in jedel, dokler ga ne bi zmanjkalo.

Med 3 tiste, ki jih je njuno poskusiti pa so uvrstili tudi cruffine, za katere morda še niste slišali. In kaj so dejansko cruffini? "To je preplet croissanta in muffina, saj listnato testo vzhajamo v modelčki za mafine in v njem tudi spečeno," je bila jasna Nataša Đurić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pekarna Ana (@pekarnaana)

Se tudi vam že cedijo sline in vam krulijo želodčki, da bi kaj od omenjenega rada kar takoj poskusili? Vsekakor vas razumemo, saj so okusi zares božanski.

Preberite še: Po ločitvi Ana Roš spet ljubi, tukaj so prve fotografije in res je postaven!