To so letošnji prejemniki nagrad Elle Style Awards 2017

To so letošnji prejemniki nagrad Elle Style Awards 2017 (foto: Kaja Milanič) Kaja Milanič
13. 11. 2017

Združeni veliki talenti, ikone in legende, utrip modnih trendov, solze večnega spomina in plaz čestitk. Vse to smo doživeli nocoj v Unionski dvorani v Ljubljani na prestižni podelitvi nagrad Elle Style Awards 2017 za najboljše kreativne dosežke in stil na slovenskem modnem področju.

Letos so bile nagrade Elle Style Awards podeljene v sedmih različnih kategorijah: Elle modni oblikovalec, Elle ženska, Elle moški, Elle medijski obraz, Elle mladi talent, Elle dekor in Elle nagrada za življenjsko delo.

Med letošnje nominirance za prestižne nagrade so se uvrstili tisti posamezniki, ki jih ni mogoče spregledati. Od mode, glasbe, plesa, arhitekture, gledališča in televizije do visoke kulinarike ... vsi tisti, katerih življenjski stil je v navdih in katerih kreativnost je brez meja.

Vrhunec dogodka Elle Style Awards 2017, ki ga je povezovala Pia Zemljič, je bila nagrada ELLE ŽIVLJENJSKO DELO. Prejel jo je legendarni fotograf Stane Jerko, ki je v slovenskem prostoru s svojim delovanjem oral ledino in pustil nepozaben pečat. Njegove fotografije nam pripovedujejo na tisoče zgodb iz sveta mode ter ovekovečujejo marsikatero našo znano osebnost. Vedno nadvse profesionalen kavalir stare šole je z modnimi pa tudi drugimi fotografijami desetletja polnil tako rekoč vse vidnejše tiskane medije. Delo, s katerim si je vse življenje služil kruh, pa še danes, ko je dopolnil 80 let, ostaja njegova prva aktivnost.

Ostali prejemniki prestižnih nagrad so:

S svojim unikatnim in vizionarskim oblikovanjem, prepletenim s tradicijo, glamurjem in grobostjo, ki nikogar ne pusti ravnodušnega, je nagrado prejel Peter Movrin. Peter je nagrado za najboljšega modnega oblikovalca na dogodku Elle Style Awards prejel že leta 2014, letos pa je s svojim neponovljivim oblikovalskim izrazom znova prepričal uredništvo revije Elle.

Nominiranci v kategoriji: Mateja Benedetti, Peter Movrin, Jelena in Svetlana Proković

Ženska, katere navzočnosti v javnosti ne moremo spregledati, je Sanja Nešković Peršin. Baletna plesalka neomajne osebnosti, koreografinja in performerka, ki je leta 2014 postala prva dama ljubljanskega baleta ter vanj vpeljala svež in sodoben pogled na klasični balet, je prejela naslov Elle ženska.

Nominiranci v kategoriji: Maja Leskovšek, Julija Kaja Hrovat in Timotej Bistan

Teža naslova se je nagibala k večni eleganci, moški očarljivosti, samozavesti in karizmatičnosti. Nagrado Elle moški je prejel Andrej Škufca, štirikratni svetovni prvak v standardnih in latinsko-ameriških plesih, ki je z ljubeznijo do plesa odločno oblikoval svojo življenjsko pot.

Nominiranci v kategoriji: Larisa Stojanovič, Sanja Nešković Peršin in Ana Roš

Nagrada je šla v roke medijski osebnosti, ki nas navdušuje z močno prezenco, neizčrpno energijo, ustvarjalnim potencialom in stilom – Tari Zupančič. Vilinska Tara je s svojo pristnostjo in eleganco zagotovo ena od najbolj priljubljenih in zanimivih obrazov.

Nominiranci v kategoriji: David Urankar, Andrej Škufca in Andrej Mercina

Posebno pozornost Elle Style Awards posveča mladim osebnostim, ki se prebijajo v ospredje s prodornim delovanjem. Takšna je po izboru uredništva Maja Leskovšek – obetavna modna oblikovalka, ki je oktobra 2017 začela študij na prestižnem magistrskem programu MA Fashion na fakulteti Central Saint Martins v Londonu.

Nominiranci v kategoriji: Tara Zupančič, Nina Pušlar in Ajda Smrekar

  • Pikka v kategoriji Elle dekor

Nominiranci v kategoriji: Atelje Mali, Pikka in Almirasadar Home Collection

Nagrada je šla v najbolj izvirne roke, ki vzdušju v domu dajejo drugačno noto in posebno vrednost. Nagrado za vrhunske oblike je prejela blagovna znamka Pikka, ki sta jo ustanovila arhitekta biroja Raketa, Katjuša Kranjc Kuhar in Rok Kuhar.

  

O REVIJI ELLE

Revija Elle je najbolje prodajana modna revija s 46 tiskanimi izdajami in 37 spletnimi stranmi po vsem svetu. Založniška hiša Adria media Ljubljana revijo Elle na slovenskem trgu izdaja vse od leta 2005, od leta 2012 pa pod okriljem te znamke pripravlja tudi prestižni letni dogodek Elle Style Awards. Slovensko uredništvo revije Elle ob tiskani izdaji zvesto bdi še nad njeno spletno različico, ki jo bralci najdejo na naslovu.

Priporočamo