To so triki, s katerimi boste zmanjšali čas, ki ga preživite za ekrani (učinkovito!)

To so triki, s katerimi boste zmanjšali čas, ki ga preživite za ekrani (učinkovito!) (foto: Profimedia) Profimedia
28. 4. 2022

V današnjem svetu pravzaprav vsi preživimo preveč časa za ekrani. Računalnik, televizija, telefon, tablica ... Vse to pa ima lahko negativen vpliv na naše zdravje in počutje. Preverite, kako na enostaven način zmanjšati svoj screen time.

Bodite realni

Pri postavljanju ciljev je pomembno, da se zavedate realne slike. Ko se odločite, da boste zmanjšali čas za ekrani, upoštevajte pri tem svoje potrebe ter življenjski slog. Če v službi porabite 3 ure za delo z računalnikom, svojega časa pred ekrani ne boste mogli zmanjšati na le dve uri, zato si čim bolj omejite tisti čas, ki ga recimo preživite na telefonu/tablici v svojem prostem času.

Razmislite, kako lahko naprave nadomestite za nekaj drugega

Vam večerni film predstavlja sprostitev? Morda lahko raje preberete knjigo. Namesto videoiger povabite prijatelje na družabni večer z namiznimi igrami. Med premorom v službi se odpravite na svež zrak in se pretegnite, namesto da v roke primete telefon. Poiščite si hobije, ki niso povezani z napravami, se naučite nečesa novega, najdite novo sprostitev, obenem pa manj časa preživite pred ekrani! 

Izklopite obvestila

Kolikokrat se vam zgodi, da dobite na telefonu obvestilo, nato pa za ekranom preživite še več minut? Temu se izognete tako, da izklopite vsa obvestila, ki niso nujna. Telefonski klici, SMS sporoočila in službeni mejli naj med tednom ostanejo vklopljeni, družbena omrežja in aplikacije za kratkočasenje pa naj ne bodo motilec.

Čas pred ekrani naj bo kakovosten

Ja, tudi to je mogoče. Izkoristite čas na mobilnem telefonu ali tablici za spremljanje informativnih in zabavnih vsebin, oddaj in najljubših serij, pa tudi za povezovanje z družino in prijatelji, ki jih v danem trenutku ne morete videt v živo. 

Da bodo ti trenutki kakostnejši, bo poskrbel Telemach s paketi EON.

Telemach občutno dviguje internetne hitrosti v vseh svojih fiksnih paketih EON, ki tako postajajo najhitrejši trojčki na slovenskem trgu. Nove hitrosti so posledica Telemachovega vlaganja v GIGA omrežje, ki sedaj uporabnikom v paketih EON Premium omogoča hitrost kar do 1 Gbps, z nadaljnjim nadgrajevanjem pa želijo v prihodnosti doseči hitrosti tudi do 10 Gbps. Tako kot vedno bodo sprememb deležni novi in obstoječi uporabniki, povišanje hitrosti pa bo samodejno in postopno do konca aprila.

Ne le z višjimi internetnimi hitrostmi, pri Telemachu pakete EON vseskozi nadgrajujejo tudi sicer. Tako ves čas povečujejo svoj Video klub, v katerem je zdaj že več kot 22.000 vsebin, ki so naročnikom na voljo brez doplačila, prav tako v svojo ponudbo ves čas dodajajo programe v visoki ločljivosti.

Več informacij o ponudbi poiščite na www.telemach.si.